SASVIM NEPOTREBNO

Mercedes bio najbrži, ali vozači riskirali; Bottas i Hamilton ignorirali šefa te ga jako naljutili

19.03.2019 u 17:35

Bionic
Reading

Na VN Australije trijumfirali su Mercedesovi bolidi, Valtteri Bottas je bio prvi, a aktualni prvak Lewis Hamilton drugi, no šef momčadi Toto Wolff nije bio sretan, jer su obojica ignorirali naredbe

Od ove sezone u Formulu 1 je vraćen bonus bod kojeg dobiva vozač koji odvozi najbrži krug na utrci. Mercedesovi bili su čvrsto držali prve dvije pozicije pa su se Bottas i Hamilton polakomili.

Nepotreban rizik zbog mogućeg izlijetanja, jer su tako mogli izgubiti puno više bodova. Zasmetalo je to i šefu momčadi Totu Wolffu.

'Kad smo prije utrke razgovarali o strategiji, zabranio sam im da idu na najbrži krug ako smo prvi, drugi ili treći. Ignorirali su me! I jedan i drugi! Moram rekonstruirati komunikaciju da vidim kako se to dogodilo', govorio je Wolff te dodao:

'Taj dodatni bod je dobar, zabavno je. To je sjajan novi dio spektakla. No vjerujem da je to rizik, posebno kad ciljate na velike bodove, trebate li ići na najbrži krug? Nije mi se jako svidjelo.'

Sve utrke nove sezone Formule 1 koja počinje 16. i 17. ožujka u Australiji ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

  • +10
Formula 1, VN Australije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pobjednik je dao svoje mišljenje.

'Naravno da je rezultat veći prioritet, ali drugi prioritet je najbrži krug. Odlučio sam da ću u posljednjim krugovima pronaći nešto prostora i pokušati odvoziti najbrži krug. Drago mi je, jer sam osvojio još jedan bod', rekao je Finac.