SLIJEDI KLJUČAN SASTANAK

Formula 1 suočena s prijetnjom odlaska poznate momčadi: Ne pristajemo ni na što drugo

25.03.2019 u 16:21

Bionic
Reading

Izvršni direktor McLarena Zak Brown zaprijetio je napuštanjem Formule 1 ukoliko nova pravila, koja bi se trebala donijeti za 2021. godinu, neće pokazivati bolju budućnost za njihov sport

U utorak bi trebao biti sastanak na kojem će vlasnici Formule 1 Liberty Media predstaviti promjene do kojih će doći 2021., a neke od tema bit će poštenija raspodjela novca i sportski pravilnici. Krajnji rok za predstavljanje novina je lipanj, a naravno da će najviše 'borbe' biti oko love, jer uvijek je svima premalo.

Sve utrke nove sezone Formule 1 koja počinje 16. i 17. ožujka u Australiji ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Povodom toga oglasili su se iz McLarena gdje su poručili da bi njihova momčad mogla napustiti F1ukoliko im Liberty Media ne da razlog za ostanak.

'McLaren ima dva cilj – financijska održivost i poštena borba za titulu. Ako se to ne poklopi razmislit ćemo o našem statusu u Formuli 1. Nećemo pristati ni na što drugo', zaprijetio je Brown.

  • +10
Formula 1, VN Australije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Trenutni komercijalni ugovor ističe sljedeće godine, Ferrari po njemu dobiva 68 milijuna dolara za učešće, a Red Bull i Mercedes 35 milijuna. Sve tri momčadi, uz McLaren, primaju i 30 milijuna dolara bonusa u slučaju osvajanja konstruktorskog naslova. To se ne sviđa šefu McLarena

'Raspodjela novca bi trebala biti više ujednačena i treba biti orijentirana prema performansama. Svi se slažemo kada kažemo da je Ferrari najveće ime i da trebaju biti najbolje plaćeni, ali ne ovoliko. Kada se izjednači raspodjela, dobit ćete kompetitivnost svih momčadi. Ne bi trebalo biti više da jedna momčad osvoji pet ili šest naslova zaredom.' rekao je Brown koji ipak na sve gleda optimistično.

'Optimističan sam i vjerujem da će svi timovi i dalje sudjelovati. Nadam da ćemo od 2021. godine imati još zanimljivije prvenstvo.'

  • +4
Njemački vozač Sebastian Vettel - EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ENRIC FONTCUBERTA/EPA