'srce' momčadi

Mateo Kovačić 'zacementirao' mjesto u Chelseaju; ova odluka Franka Lamparda govori koliko cijeni našeg reprezentativca

28.07.2019 u 09:15

Bionic
Reading

Chelsea je ovog ljeta od Real Madrida otkupio Matea Kovačića (25) za 45 milijuna eura. Novi trener 'bluesa', legendarni Frank Lampard od hrvatskog reprezentativca očekuje da u novoj sezoni bude 'srce i duša momčadi' sa Stamford Bridgea, a svojim je potezom dodatno pokazao koliko mu vjeruje

Engleski mediji donose kako je trener Chelseaja Frank Lampard napokon odlučio na koje igrače više ne računa. Iako su 'bluesi' pod sankcijama Uefe te ne smiju kupovati igrače, Lampard se odlučio zahvaliti nekolicini i prodati ih.

Tako su se prvi na 'listi za odstrel' našli veznjaci Danny Drinkwater i Tiemoue Bakayoko koji Lamparda svojim nastupima u pripremnim utakmicama nisu zadovoljili. Sjajna je to vijest za našeg Matea Kovačića (25) kojemu je spomenuti dvojac bio izravna konkurencija za mjesto u momčadi.

No, ni Drinkwater ni Bakayoko nisu 'materijal' za Chelsea, a engleski mediji navode kako bi 'bluesi' njihovom prodajom mogli zaraditi čak do 80 milijuna eura. Bakayoko je vrlo blizu prelaska u Everton, dok za Drinkwatera još nema konkretnih ponuda.

  • +16
Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Tomasz Jastrzebowski

U isto vrijeme Lampard od Matea Kovačića očekuje da preuzme puno više odgovornosti u veznome redu Chelseaja, dojam je da će naš reprezentativac imati 'loptu u nogama' puno više nego prošle sezone, a uz njega će se u vezi 'bluesa' nametati Jorginho, Barkley i Kante. Kako god bilo, Kovačić je plaćen 45 milijuna eura i sada svoj transfer mora opravdati...