na rubu propasti

Očajnički vapaj trenera Istre: Ponestaje nam vremena...

01.02.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Proljetni dio Hrvatski Telekom Prve lige starta 9. veljače, a upitno je hoće li sezonu završiti svih 10 klubova. Naime, Istra 1961 i dalje je u velikim problemima, situacija je takva da se još ne zna hoće li uspjeti zadržati prvoligaški status

Nogometaši Istre 1961, barem oni koji su se odlučili ostati u klubu, marljivo u Puli odrađuju pripreme za nastavak sezone. Trener Darko Raić Sudar ni sam ne zna tko će mu se pojaviti na treningu jer je do sada čak 18 nogometaša napustilo momčad zbog neispunjenih ugovornih obveza i neisplate plaća...

'Imamo nekolicinu seniorskih igrača, tu su još neki dečki i na probi. Najmanje još petnaestak igrača nismo ni registrirali, a tu su još i dečki iz juniorskog pogona. Koristit ćemo juniore koliko god bude trebalo, čak ćemo neke i ostaviti da s nama treniraju za prvenstvo, ako bude sve uredu', kaže trener Raić-Sudar u razgovoru za Novu TV.

I dalje traju pregovori oko mogućeg preuzimanja kluba, no do sada su svi pokušaji neslavno propali. Sada se pojavila njemačka tvrtka koja je preuzela poljskog prvoligaša Korona Kielce, a zainteresirana je i za ulaganje u Istru. Predstavnicima tvrtke koju u Hrvatskoj zastupa bivši nogometaš Jurica Vranješ dostavljene su 'snimke' financijskog stanja kluba, svih kratkoročnih i dugoročnih obveza, kao i dugovanja prema igračima.

Odgovor se s nestrpljenjem očekuje, no vrijeme nije saveznik...

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Istra 1961 - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

'Mi stvarno sada više nemamo vremena jer ako se to ne riješi u sljedećih sedam,osam dana, a nama prvenstvo počinje za 10 dana, nerealno bi bilo očekivati da ćemo mi uopće startati u natjecanju', kazao je utučeni Raić Sudar, a njegove je riječi potvrdio gradonačelnik Pule Boris Miletić:

'Znam da se tjedno vode razgovori s različitim zainteresiranim stranama koje žele investirati u NK Istru. No, do završetka svih tih razgovora moramo se svi skupa još malo strpjeti.'

Iskreno, ne zvuči ohrabrujuće, a najcrnji scenarij je onaj po kojem bi Istra 1961 istupila iz natjecanja te bi proljetni dio Hrvatski Telekom Prve lige igralo devet klubova.

'Odigralo se 20 kola do sada, onaj prvi dio 18 utakmica plus ove dvije koje su odigrane... Onih 18 bi se registriralo rezultatom kojim su odigrane, ove dvije bi se brisale i praktički u daljem natjecanju više nema tog para, tj. Istra ne sudjeluje u tom dijelu', pojasnio je za Novu TV HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić.