TUGA I OČAJ

Ako se nešto hitno ne poduzme bit će to velika sramota za cijeli hrvatski nogomet

11.12.2017 u 06:41

Bionic
Reading

Ne nazire se kraj agonije Istre 1961, sve je više onih koji napuštaju pulskog prvoligaša, a nekoga tko bi bio spasitelj kluba nema

Istra 1961 je na koljenima, vlasnik Michael Glover je zbrisao i klub ostavio u dugovima, igrači mjesecima nisu primili plaću, a bez obzira na razne priče na vidiku nema novog investitora. Kako će se rasplesti ova očajna situacija?

Igrači, uz ponekog djelatnika iz radne zajednice, su ti koji zasad drže klub od potpune propasti, ali i njihovo strpljenje je pri kraju. U svlačionici je sve manje nogometaša, jedan za drugim odlaze i traže novi angažman.

Nitko im na tome ne može zamjeriti, jer su dovoljno izdržali i trpjeli, ali sada je već u pitaju došla i regularnost prvenstva, jer ne bi bilo ništa čudno da u posljednjem kolu prije zimske stanke Istra 1961 istrči s juniorima u sastavu.

Naime, trener Darko Raić-Sudar na raspolaganju ima sve manje igrača, egzodus se nastavio i u nedjelju jer je otišao David Puclin koji je u Istru 1961 stigao u rujnu prošle godine, a od tada je skupio 38 prvoligaških nastupa i pritom postigao dva pogotka.

'Žao mi je, ali mnogo je faktora presudilo da donesem takvu odluku. Prije svega činjenica da su mi se otvorile neke mogućnosti za nastavak karijere, te sam se našao u situaciji kada moram misliti na sebe. S obzirom da vjerujem da nastup protiv Osijeka ne bi donio nikakvu prevagu, odlučio sam da je bolje otići već sada, pa neka dečki koji su ostali dobiju priliku i nastupe u toj utakmici,' poručio je Puclin.  

  • +3
HT Prva liga, 19. kolo: Dinamo - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Puclin je postao već sedmi igrač koji je napustio Istru 1961, a prije njega su to napravili Ivušić, Bertoša, Kitanovski, Ofosu, Mitrevski i Gotal, a tko zna koliko će ih još otići do subote kada je na rasporedu domaći ogled s Osijekom.

Srećom da Puljani moraju izgurati još samo tih 90 minuta pa će uslijediti stanka do veljače, a valjda će se u tome razdoblju pronaći netko tko će spasiti klub, jer zasad je budućnost tmurna i bilo bi stvarno sramota da se u drugi dio sezone uđe sa devet momčadi.

Mučna situacija koja ne ide na čast ni gradu Puli, Istarskoj županiji, HNS-u, kao da su svi digli ruke... Tužno!

Dinamo - Istra 5:1 (19. kolo 2017./18., 9.12.), sažetak Autor: YouTube