FEĐA DUDIĆ

Trener kragujevačkog Radničkog o kombinacijama s Hajdukom i jugonostalgiji

26.04.2024 u 17:23

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dudić ove sezone postiže izvanredne rezultate sa srpskim prvoligašem Radničkim iz Kragujevca, koji doživljava najuspješniju sezonu u svojoj povijesti i blizu je plasmana u europska natjecanja.

U Kragujevcu Dudić je napravio pravo malo čudo, momčad kojoj su predviđali borbu za ostanak sad se bori za plasman u Europu te je dogurala i do polufinala Kupa, a sve češće se spominje kao mogući budući trener Hajduka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dudića su tijekom gostovanja na televiziji K1 u emisiji Indirektno pitali o ovim navodima.

'Pa reći ću da ima nekih ponuda i to bih ostavio na tome, ne bih išao dalje. Postoje, postoje neki interesi, ali moja je trenutačna koncentracija samo na Radničkom. Razmišljam samo o srijedi i kako završiti sezonu do kraja. A kasnije ćemo vidjeti što i kako', rekao je Dudić.

Također su ga pitali o ideji regionalne nogometne lige sličnoj košarkaškoj.

'Podržao bih je, ja sam pravi jugonostalgičar. Volim pratiti i gledati sve klubove iz bivše Jugoslavije, posebno kada igraju europska natjecanja. Bilo da je u pitanju nogomet, košarka ili tenis, uvijek sam navijač tih predstavnika. Podržao bih ideju, ali ne smatram je realnom. Pojavili bi se razni incidenti, krenulo bi se na nacionalnoj osnovi. Zamislite utakmicu Zvezda - Dinamo ili Partizan - Hajduk, to je nemoguće. Bez gostujućih navijača? Nemoguće, ništa se ne dobiva.'

Inače, Feđa Dudić je rođen u Sarajevu, dio igračke karijere proveo je u redovima Zagreba s kojim je 2002. godine osvojio naslov prvaka Hrvatske, a igrao je još i za Karlovac te Varaždin. U BiH je branio boje Sarajeva, Željezničara, Brotnja, tuzlanske Slobode, Travnika, Slavije Sarajevo i GOŠK-a iz Gabele.

U dresu Travnika je 2010. godine Dudić bio najbolji strijelac lige, te je sezone zabio 16 golova, a sa Sarajevom je 2005. godine osvojio Kup BiH. Isto je natjecanje, ali kao trener, osvojio s Veležom 2022. godine.

Dudić je trenersku karijeru započeo 2017. godine u GOŠK-u, a potom je vodio mostarski Velež, Sarajevo, a od ove je sezone trener Radničkog 1923 iz Kragujevca.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.