meksiko je bio bolji

Prvi poraz Roberta Prosinečkog; 'zmajevi' pali u San Antoniju

01.02.2018 u 09:28

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija BiH koju odnedavno vodi Robert Prosinečki izgubila je u drugoj utakmici sjevernoameričke turneje od Meksika 1:0. No, 'zmajevi' su u San Antoniju istrčali s 'trećom momčadi' koju mahom čine igrači iz domaće lige

Robert Prosinečki na klupi BiH još čeka na prvu pobjedu. Samo nekoliko dana nakon što je preuzeo 'zmajeve' morao je krenuti na kratku sjevernoameričku turneju. U prvoj je utakmici remizirao protiv SAD-a 0:0, a sada je izgubio od Meksika 1:0.

Utakmica je odigrana u San Antoniju, a Meksikancima je poslužila kao priprema za nastup na SP-u. Treba naglasiti kako su se 'zmajevi' sjajno držali iako je Meksiko od prve minute krenuo silovito, no prvih je 45 minuta završilo bez golova. Meksikanci su i u nastavku bili izuzetno ofenzivni te su na kraju zasluženo došli do vodstva u 65. minuti.

Nakon kornera, Hugo Ayala bio je najviši u skoku i pored istrčalog Pirića i nepažljivog Ahmetovića zabija za vodstvo Meksika 1:0. BiH je u samoj završnici ostala s 10 igrača, zbog drugog žutog kartona u 84. minuti isključen je Bekić.

'Sve u svemu zadovoljan sam igrom. U drugom poluvremenu umor je učinio svoje, ali raduje me to da su svi dali svoj maksimum. Borba, trka, zalaganje..., bili su izvanredni. Mladi igrači koji su pozvani u reprezentaciju su opravdali poziv', rekao je Prosinečki te izdvojio doprinos golmana Šehića i Pirića, ali i iskusnog Medunjanina:

'Oni će vrlo brzo biti u A momčadi. Medunjanin je prvi put u karijeri igrao na mjestu stopera, a dobili smo Menala koji je bio odličan protiv SAD-a.'

  • +7
Meksiko - Bosna i Hercegovina Izvor: Profimedia / Autor: N.N.