za spas kolega

Zbog ovog poteza, Dinamovi nogometaši zaslužuju veliki naklon

16.12.2017 u 16:14

Bionic
Reading

Hrvatski prvoligaši ovog vikenda igraju posljednje kolo tzv. jesenskog dijela sezone. Naravno, mnogi se igrači vesele odmoru jer uskoro će s obiteljima obilježiti nadolazeće blagdane. Međutim, u NK Istri 1961 situacija je teška, ali Dinamovi su igrači pokrenuli hvalevrijednu akciju

'Ovo sve skupa više nema smisla, svi se bave izborima u HNS-u, a u sedam klubova lige igrači ne dobivaju plaću. I tu bi se neki ljudi zaista trebali zapitati', prošlog je vikenda izjavio 22-godišnji vratar Istre 1961 Marijan Ćorić.

  • +3
HT Prva liga, 19. kolo: Dinamo - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Svi znaju da je Istra 1961 u teškoj financijskoj situaciji, da se traži novi ulagač a za to vrijeme igrači jedva preživljavaju.

I zato su Dinamovi igrači, koji ipak u HT Prvoj ligi imaju 'najviši standard', pokazali veliko srce te su odlučili financijski pomoći igračima iz Pule.

Ono što je još važnije, bila je to spontana reakcija igrača, što je za Sportske novosti potvrdio i kapetan 'modrih' Arijan Ademi:

'Naša namjera je vrlo jasna; odlučili smo pomoći prijateljima u nevolji i tu ne postoji nikakva pozadina. Ne želim da netko ovo shvati kao milostinju, već isključivo činom solidarnosti i kolegijalnosti', naglasio je Ademi i dodao:

'Pratimo što se događa u Puli i žao mi je što su se igrači Istre, ni krivi ni dužni, našli u ovoj situaciji. Smatram kako nije normalno da netko pošteno radi svoj posao, a da bude gladan, da ga izbacuju iz stanova i da nema osnovnih uvjeta za život. Želim naglasiti kako je ova ideja nastala u našoj svlačionici i kao kapetan Dinama pozivam sve ostale igrače iz klubova u našoj ligi da naprave istu stvar, sukladno svojim mogućnostima.Najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku jest svojim kolegama i prijateljima iz Istre 1961 i njihovim obiteljima dati priliku da dostojanstveno provedu blagdane', poručio je Ademi.