propalo preuzimanje

Agonija hrvatskog prvoligaša se nastavlja, dio igrača najavio odlazak iz kluba...

18.11.2017 u 13:21

Bionic
Reading

Nakon što je austrijski menadžer Eduard Brunner prekoračio dogovorene rokove te nije zaključio kupovinu većinskog paketa Istre 1961, pulski prvoligaš okreće se drugoj ponudi, švicarsko-francuskoj grupaciji koja je također iskazala interes za kupovinom, a ta bi se 'transakcija' trebala realizirati u idućih par dana, potvrdio je operativni direktor Istre 1961 Darko Podnar

Naime, austrijski menadžer Brunner nije niti nakon što je rok produžen za petak do ponoći, na račun kluba uplatio oko 2,5 milijuna kuna kojim bi se klupski račun odblokirao tako da je njegova ponuda trenutno u drugom planu.

'Najveća je šteta što smo nepotrebno izgubili desetak dana', istaknuo je operativni direktor Istre 1961 Darko Podnar potvrdivši informaciju kako se dosadašnji većinski vlasnik kluba najprije opredijelio za austrijsku ponudu jer je ona 'bila poprilično izdašnija te samim tim i prihvatljivija Michaelu Gloveru koji je odlučio čekati Austrijanca do krajnjih granica'.    

Trener Istre 1961 Darko Raić Sudar potvrdio je novinarima kako mu je nekolicina igrača otvoreno rekla da bi im nedjeljni susret sa splitskim Hajdukom mogao biti i posljednji u 'zeleno-žutom' dresu. Međutim, dodao je, kako su igrači obećali da će u nedjelju istrčati na teren protiv Hajduka i na njemu pružiti svoj maksimum, zbog sebe, kluba i navijača.

  • +10
Hrvatski telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Cibalia - NK Istra 1961 Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

U svakom slučaju većina igrača je već na rubu kojeg će prijeći ako se do ponedjeljka nešto konkretno ne promijeni, a kako se neslužbeno doznaje 'teško je očekivati nešto konkretnije u idućih dva-tri dana'.