napušta Leipzig

Dani Olmo nadomak ugovora karijere; evo koliko milijuna bi trebao dobiti Dinamo!

26.04.2024 u 13:44

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo može očekivati više od šest milijuna eura od novog Olmovog transfera, što bi moglo dodatno napuniti maksimirsku blagajnu

Ljetni prijelazni rok bi za 'našeg' Danija Olma mogao označiti promjenu klime, naime sve je bliže transferu u Barcelonu. Posljednjih godina, prije prijelaznih rokova, uvijek se spominje mogući transfer i odlazak iz redova njemačkog RB Leipziga te se čini kao da je ovog puta sve gotovo. Navodno je riječ o iznosu od 60 milijuna eura, koliko bi Barcelona trebala platiti (toliko iznosi klauzula u ugovoru).

Španjolski Mundo Deportivo nedavno je objavio članak pod naslovom 'Krenula je operacija Olmo. Situacija je očito već jako ozbiljna', u kojem govori o interesu Barcelone, a sličnu priču ima i njemački Bild. Dakle, kuha se nešto veliko!

Na 'tajnom' sastanku Olmovih zastupnika prošli tjedan, dodatno navodi njemački Bild, do konačnog dogovora nije došlo, no sve su bliže transferu. Otkupna Olmova klauzula iznosi 60 milijuna eura te mu ugovor s njemačkim klubom vrijedi do 2027. godine. Olmov odlazak s Maksimira donio je Dinamu 29 milijuna te ih očekuje još dodatnih 20 posto od idućeg Olmovog transfera, što bi prema procjenama iznosilo nešto više od šest milijuna eura. Uz to će Olmo dobiti ugovor kakav je sanjao u klubu za koji je navijao kao klinac. Čeka ga ugovor karijere!

No, prema najnovijim navodima Bilda, posljednji sastanak nije prošao posebno uspješno. Ipak, postoji mogućnost da će Olmo uskoro potpisati ugovor za klub u kojem je bio kapetan u juniorskom uzrastu te naravno povratak u dobro poznatu sredinu.

Olmo je ove sezone imao poteškoća s ozljedama te je do sada upisao 23 nastupa, postigao osam pogodaka i ostvario pet asistencija. Redovan je i u redovima Crvene Furije te ga gotovo sigurno možemo očekivati u izvrsnom izdanju na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Upravo od njega najviše strahuje Hrvatska, koja se nalazi u istoj skupini.