I SAM PRIZNAJE

Novi incident debitanta Formule 1, 'zločesti dečko' nastavlja upadati u probleme: Za ovo nema opravdanja

03.05.2021 u 17:42

Bionic
Reading

I na VN Portugala ruski vozač Nikita Mazepin bio je sudionik novog incidenta za vrijeme utrke Formule 1, ali se odmah poslije nje i ispričao

Mladi Rus nastavio je u lošem ritmu u svojoj debitantskoj sezoni. I u trećoj utrci bio je daleko od bodova, koji se doduše ni ne očekuju u slabom bolidu Haasa, ali problem za njega je taj što je i na VN Portugala bio dio incidenta kojeg je sam prouzročio.

Kada je izašao iz boksa, dobio je upozorenje plavim zastavicama da se makne s puta bolidu Sergija Pereza (Red Bull), ali on to u tome trenutku nije napravio te je samo zahvaljujući reakciji Meksikanca izbjegnut teži sudar. Nakon pregleda snimke Rus je dobio pet sekundi kazne i jedan kazneni bod za njegovu superlicencu zbog ignoriranja plavih zastava.

'Bilo je vrlo blizu, mislio sam da me vidio. Ispričao se nakon utrke. U osnovi me nije vidio, a mislio sam da je', rekao je smireni Perez.

A Mazepin?

'Prilično je jednostavno, totalno moja pogreška. Morao sam posegnuti za planom C usred utrke, bio sam jedini koji je napravio dva zaustavljanja, i da budem iskren, očekivao sam da ću izaći sam. Zapravo nisam dobio upozorenje od momčadi, ali za ovo nemam opravdanja. Ja sam samo kriv. Već sam se ispričao Checu', rekao je mladi Rus.

Podsjećamo, prije svoje debitantske sezone Mazepin je punio naslovnice svojim neprimjerenim ponašanjem koje je pokazivao javno na društvenim mrežama, pa su ga već prozvali zločestim dečkom ovog sporta, a kritičari (kojih je sve više) smatraju da je mjesto u Formuli 1 zaslužio zahvaljujući ocu milijarderu...

Inače, aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je VN Portugala. Drugi je bio Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu, dok je treće mjesto osvojio Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas. Četvrti je bio Meksikanac Sergio Perez u Red Bullu, a petu poziciju je zauzeo Britanac Lando Norris u McLarenu.