Raikkonen se sudario

Lewis Hamilton pobijedio na VN Portugala, ali aktualni svjetski prvak nije zadovoljan svojom vožnjom; nakon utrke otkrio zašto nije sretan

02.05.2021 u 18:57

Bionic
Reading

Lewis Hamilton osvojio je VN Portugala koju je obilježio i sudar Finca Kimija Raikkonena i njegovog momčadskog kolege u Alfa Romeu Talijana Antonia Giovinazzija

Aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je VN Portugala na stazi Algarve International Circuit, treće utrke sezone svjetskog prvenstva Formule 1. Hamiltonu je to 97. pobjeda u karijeri, te druga ove sezone nakon što je slavio i na otvaranju u Bahrainu.

Drugi je bio Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu, dok je treće mjesto osvojio Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas.

Četvrti je bio Meksikanac Sergio Perez u Red Bullu, a petu poziciju je zauzeo Britanac Lando Norris u McLarenu.

0Psihički je to bila teška utrka, bilo je dosta vjetrovito. Napravio je sam pogrešku nakon ponovnog starta što nije bilo dobro, nisam bio sretan. Dosta toga danas nije bilo savršeno', kazao je Hamilton.

Bottas je dobro startao i obranio je prvo mjesto ispred Hamiltona i Verstappena. No, u drugom krugu došlo je do sudara Finca Kimija Raikkonena i njegovog momčadskog kolege u Alfa Romeu Talijana Antonia Giovinazzija nakon kojeg je Finac morao odustati, a na stazu je izašao sigurnosni automobil.

Utrka je nastavljena u sedmom krugu, a Nizozemac je odmah prošao Hamiltona. Međutim, sedmerostruki svjetski prvak se u 11. krug vratio na drugu poziciju, a u 20. krugu je prošao i Bottasa preuzevši vodstvo.

Nakon tri utrke Hamilton vodi u poretku sa 69 bodova, osam više od Verstappena, dok je treći Norris sa 37 bodova.

U poretku konstruktora vodi Mercedes (101) ispred Red Bulla (83) i McLarena (53).

Iduća utrka je VN Španjolske 9. svibnja.