SASTANAK SA ŠEFOM F1

I premijer lobira za domaćinstvo utrke Formule 1: Ako to učinimo...

23.04.2024 u 12:47

Bionic
Reading

Tajland, zemlja vozača Alexandera Albona, želi organizirati utrku Formule 1, izjavio je tajlandski premijer Srettha Thavisin, koji se u utorak sastao sa šefom Formule 1 Stefanom Domenicalijem.

'Tajland ima kapacitet ugostiti Formulu 1 u Bangkoku', napisao je šef vlade na X, nakon razgovora u Bangkoku.

'Ako to učinimo, siguran sam da će naša zemlja drugima ostaviti nevjerojatne uspomene, jer imamo dobar potencijal, kapacitet i gostoljubivost Tajlanđana'.

Vladin glasnogovornik, kojeg su citirali lokalni mediji, tvrdi da bi se utrka organizirala ulicama starog Bangkoka, poznatog po svojim čudovišnim prometnim gužvama i infrastrukturnim problemima. Ova je inicijativa dio politike koju je pokrenuo Srettha Thavisin, kako bi se povećala vidljivost kraljevstva i privuklo više turista, u gospodarskom kontekstu koji je i dalje krhak od pandemije.

Tajland nikada nije održao F1 utrku, ali je svake godine domaćin utrke MotoGP Svjetskog prvenstva, u Buriramu, u siromašnoj, ruralnoj regiji udaljenoj više od pet sati vožnje od glavnog grada.

Vijetnam, blizu Tajlanda, trebao je biti domaćin svoje prve F1 velike nagrade 2020., u Hanoju, ali je pandemija koronavirusa otkazala taj događaj.