FANOVI MOGU ODAHNUTI

Formula 1 objavila sjajnu vijest; najbolji mogući rasplet za ljubitelje ovoga sporta, jer tamo su se događali legendarni trenuci

24.04.2021 u 11:06

Bionic
Reading

VN Japana i dalje će biti dio svjetskog prvenstva Formule 1 odnosno po novom ugovoru sve do kraja sezone 2024.

Ljubitelji najbržeg oktanskog sporta u Japanu mogu odahnuti. Suzuka je dobila novi trogodišnji ugovor za VN Japana. Ova staza bila je domaćin Grand Prixa od 1987. (osim 2007. i 2008. kada je to bio Fuji), ali njezin postojeći ugovor isticao je nakon utrke ove godine koja je na rasporedu 10. listopada.

Iz Formule 1 su u subotu ujutro objavili da je s promotorom utrke, Mobilitylandom, dogovoreno trogodišnje produljenje postojeće Velike nagrade Japana.

'Zaista sam zadovoljan što će se Formula 1 nastaviti voziti na stazi Suzuka još tri godine. Japan zauzima posebno mjesto u srcima i umovima navijača širom svijeta, a Suzuka je ugostila mnoge najlegendarnije trenutke u sportu, ondje se odlučivalo o 11 titula vozača', rekao je izvršni direktor i predsjednik F1 Stefano Domenicali.

  • +10
Formula 1, Velika nagrada Bahreina, 28.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: FREDERIC LE FLOC H / AFP / Profimedia

'Oduševljen sam što možemo nastaviti donositi akciju i uzbuđenje Formule 1 strastvenim japanskim ljubiteljima moto sporta.'

Postojala je opravdana zabrinutost za budućnost Formule 1 u Japanu  s obzirom na planirani izlazak Honde krajem 2021. godine, ali pojava debitanta u momčadi Alpha Taurija Yukija Tsunode znači da će u sljedećim godinama i dalje biti veliki interes Japanaca za ovaj sport.