formula 1

Max Verstappen najbrži i u kvalifikacijama, teški debakl Lewisa Hamiltona

20.04.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Trostruki svjetski prvak Max Verstappen osvojio je Red Bullov 100. 'pole-position' u Formuli 1 nakon što je u subotu dominirao u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine u Šangaju

Nizozemski vozač Max Verstappen je osvojio kvalifikacije po peti put u pet utrka ove sezone, zapravo ima niz od šest zaredom, uključujući prošlogodišnje finale u Abu Dhabiju.

Ovo je 37. put da Verstappen starta s čela poretka i prvi put u Kini, gdje još nije slavio. Nizozemac je samo dva sata ranije osvojio sprint utrku u Šangaju, a potom i dominirao u kvalifikacijama. Red Bullu je to ujedno i jubilarni 100. 'pole position' u Formuli 1

Verstappenov momčadski kolega Sergio Perez kvalificirao se kao drugi najbrži u prvom redu za Red Bull, dok će Fernando Alonso (Aston Martin) i Lando Norris (McLaren) startati iz drugog reda.

U trećem je redu još jedan McLaren kojeg vozi Oscar Piastri, a iza njega je Ferrarijev dvojac Leclerc i Sainz te Russell u Mercedesu.

Mercedesov sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton, drugi u jutarnjem sprintu, doživio je teški debakl, ispao je već u prvoj fazi kvalifikacija te će startat kao 18. od ukupno 20 vozača.

Utrka za Veliku nagradu Kine je u nedjelju u 9 sati.

  • +10
Velika nagrada Kine, Formula 1, sprint utrka, 20.4.2024. Izvor: EPA / Autor: ALEX PLAVEVSKI