GATTUSOV NASLJEDNIK

Nekad je kao igrač uveseljavao navijače Valencije, a sada kao trener mora spasiti klub od velike sramote

14.02.2023 u 17:57

Bionic
Reading

Nakon što je bio igrač Valencije, pa trener mlade momčad, a potom i privremeni trener, Ruben Baraja (47) će u redovima Šišmiša dobiti priliku i kao novi šef stručnog stožera.

Nakon što je Talijan Gennaro Gattuso posljednjeg dana siječnja dobio otkaz nakon serije loših rezultata, za novog trenera je izabran Ruben Baraja.

Baraja je između 2000. i 2010. upisao 364 nastupa za Valenciju osvojivši dva prvenstva, Kup UEFA, Kup kralja i europski Superkup. Od 2013. do 2015. je vodio mladu momčad Šišmiša, a 2013. je uskočio i kao privremeno rješenje na klupi prve momčadi.

Bivši španjolski reprezentativac trenirao je niz momčadi uključujući Elche, Rayo Vallecano i Tenerife. Zadnji put je trenirao Real Zaragozu 2020. godine.

'Baraja jako dobro poznaje klub i vraća se kući kao trener kako bi doprinio svojim profesionalizmom i predanošću', poručili su s Mestalle.

Valencia je u crnom nizu od šest poraza i jednim remijem u posljednjih sedam kola nakon čega je potonula na 18. mjesto sa 20 bodova, jednim bodom manje od zone spasa.