SUPERSPORT HNK

[VIDEO/FOTO] Josip Drmić spriječio iznenađenje; Dinamo rutinski prošao gostovanje u Splitu

14.02.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama pobjedom 3:1 kod Splita izborili su nastup u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Domaćin, četvrtoligaš, već je u drugoj minuti skoro šokirao goste iz Zagreba, ali onda je Drmić s dva gola odveo utakmicu u mirnije vode. Čačićeva momčad u sljedećoj fazi natjecanja igra protiv Lokomotive, a taj je dvoboj na rasporedu 1. ožujka

Kod prvog pogotka u 12. minuti Drmić je izveo solo akciju i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gornji lijevi kut gola, tako da je domaći vratar Sven Vojnović bio nemoćan.

Drmić je doveo Dinamo u vodstvo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Drugi Drmićev gol je došao nakon što je Vojnović obranio udarac Petra Bočkaja iz neposredne blizine, no lopta se odbila do Brune Petkovića koji je zanjihao obranu Splićana, a onda nesebično gurnuo loptu udesno prema Drmiću koji nije imao težak posao te poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Drmić je zabio za povećajje Dinamovog vodstva na 2:0 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Split je smanjio zaostatak nakon što je odlično na ubačaj Marija Vojkovića reagirao Ante Babić i vrhom kopačke poslao loptu u donji lijevi kut pokraj ispruženog Dinamovog vratara Danijela Zagorca.

Nadu domaćinima golom za 1:2 vratio je Babić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +24
RNK Split - NK Dinamo, SuperSport Kup, osmina finala, 14.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

I Dinamo je do trećeg pogotka došao nakon slobodnog udarca. S lijeve strane ga je izveo Petar Bočkaj poslavši loptu na suprotnu vratnicu, gdje je najviši u skoku bio Kevin Theophile-Catherine.

Francuski stoper je loptu glavom proslijedio prema sredini, gdje ju je s četiri metra Josip Šutalo ugurao u mrežu za konačnih 3:1.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo će u četvrtfinalu igrati protiv Lokomotive, a taj će dvoboj biti odigran 1. ožujka, baš kao i utakmica Osijek - Hajduk. Dan prije, 28. veljače, igrat će BSK - Šibenik i Slaven Belupo - Rudeš.