serie a

Napoli 'sredio' Juventus i već u sljedećem kolu može potvrditi osvajanje naslova prvaka

23.04.2023 u 22:59

Bionic
Reading

U derbiju 31. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je kao gost u Torinu svladao uventus 1:0 pa će tako prvu priliku za teoretsku potvrdu naslova prvaka imati već sljedećeg vikenda

Jedini gol na utakmici postigao je Raspadori u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je volejom poslao loptu kroz noge Szczesnyja.

Osim što je primio gol u samoj zavcršnici, ovaj poraz Juventusu je pao još teže jer su mu neposredno prije poništena dva gola. U 82. minuti je gol Di Marije poništen zbog prekršaja Milika na Lobotki u začetku akcije, dok je gol Vlahovića iz 89. minute poništen jer je asistentu Chiesi prije ubacivanja lopta pobjegla u gol-aut.

  • +8
Juventus - Napoli, Serie A, 23.4.2023. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Vodeći Napoli sad ima 78 bodova, 17 više od drugog Lazija, a 19 više od trećeg Juventusa te bi mogao osigurati svoj treći 'scudetto' u povijesti, a prvi nakon 1990. godine, već sljedećeg vikenda u slučaju domaće pobjede protiv Salernitane te u slučaju da Lazio ne pobijedi Inter u Milanu.

Aktualni talijanski nogometni prvak Milan vratio se na peto mjesto ljestvice Serie A rutinskom 2:0 domaćom pobjedom protiv Leccea u susretu 31. kola.

Empoli - Inter Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO GIOVANNINI

Oba gola na utakmici postigao je najbolji igrač 'rossonera' Rafael Leao, prvi u 40. minuti glavom na ubačaj Tonalija, a drugoga u 75. minuti nakon sjajnog solo-prodora.

Ante Rebić odigrao je čitav susret za Milan koji sad ima 56 bodova, kao i četvrta Roma koja će u ponedjeljak igrati protiv Atalante, a dva više od šestog Intera koji je ranije u nedjelju kao gost uvjerljivo 3:0 svladao Empoli.