bundesliga

Juranović s Unionom juri prema Ligi prvaka; poraz Leipziga, Schalke sve dalje od spasa

23.04.2023 u 22:08

Bionic
Reading

Union Berlin slavio je u gostima kod Borussie M'gladbach u 29. kolu 1:0 te se momčad iz glavnog grada vratila na treće mjesto Bundeslige

U M'gladbachu je čovjek odluke bio Surinamac Sheraldo Becker koji je u 60. minuti postigao jedini gol na utakmici. Hrvatski reprezentativac Josip Juranović odigrao je cijeli susret za Union.

Union je nakon današnje pobjede zadržao treće mjesto na ljestvici, zaostaje četiri boda za drugim Bayernom i pet za vodećom Borussijom Dormund, te ima dva boda više od četvrtog Freiburga.

Nogometaši Bayer Leverkusena pobijedili su na svom terenu Red Bull Leipzig 2:0.

Bayer je poveo golom Čeha Adama Hložeka u 40. minuti, a pobjedu je osigurao Nadim Amiri iz jedanaesterca u 86. minuti. Leipzig je utakmicu završio s desetoricom jer je Dominic Soboszlai dobio drugi žuti karton.

Joško Gvardiol je odigrao cijeli susret.

Leverkusen je šesti na tablici s 57 bodova, a Leipzig na petom mjestu ima četiri boda više.

Ranije danas Freiburg je kod kuće pobijedio Schalke 4:0. Dvostruki strijelac bio je Austrijanac Mihael Gregoritch koji je zabio u 7. i 35. minuti, a golove su za domaće još postigli Lukas Holer u 52. i Matias Ginter u 82. minuti.

Freiburg ima 15 pobjeda i četvrti je s 53 boda. Schalke je doživio 15. poraz i pretposljednji je s 24 boda, tri manje od Bochuma, prvog iznad crte spasa.