SuperSport HNL

Sergej Jakirović nakon poraza od Gorice 'otvorio dušu': Moji igrači se bore za goli život...

23.04.2023 u 21:35

Bionic
Reading

Rijeka je u Velikoj Gorici izgubila 1:0, ali i dalje drži četvrto mjesto na ljestvici SuperSport HNL-a. Utakmicu s Goricom analizirao je trener Sergej Jakirović

'Dobro smo ušli u prvo poluvrijeme. Imali smo dvije jako dobre šanse i bilo je pitanje samo kako ćemo postići gol. Znali smo da će Gorica čekati u niskom bloku, znali smo da moramo biti puno strpljiviji s loptom, da moramo biti konkretniji, okomitiji...', analizirao je trener Rijeke Sergej Jakirović te nastavio:

'Radili smo isto i grešaka dosta. Kod jedne greške, gdje smo znali da je Gorica zadnjih par utakmica dala golove s distance, gdje smo morali izaći u blok da se ne povlačimo, mi smo tu napravili grešku. Fućak je prekrasno zabio i od tog momenta utakmica se više nije ni igrala...'

Nije Jakirović bio sretan, razumljivo...

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Svojim igračima ne zamjeram, bore se za goli život, ali mi smo morali pokazati više želje, pogotovo kad smo radili zamjene. Imao je Frigan udarac pored stative, ne znam ni gdje je prošla. Ali to danas nije bilo dovoljno da bismo pobijedili. Možda smo mogli uzeti bod... Mislim da smo trebali biti malo hrabriji na lopti, imali smo dvije izrazite šanse. Na poluvremenu smo rekli da ćemo biti strpljiviji, sve je bilo u redu, kontrolirali smo utakmicu, ali... Moramo samo čestitati Gorici', razmišlja Jakirović koji je otkrio i zašto nije igrao Emir Dilaver:

  • +16
Gorica - Rijeka, SuperSport HNL, 32.4.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Nismo željeli ništa riskirati. On je htio stisnuti zube, ali jednostavno možda bi ga izgubili na duže vrijeme. Tako da ćemo pokušati napraviti sve da ga osposobimo za četvrtak protiv Lokomotive', zaključio je Sergej Jakirović.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.