menadžer za tportal

Naletilić iskreno o milijunima, odlasku Brozovića kod bogatih Saudijaca te Modriću

05.07.2023 u 11:45

Bionic
Reading

Kad je nogometna tržnica, tj. mercato u pitanju, pogotovo kad su u pitanju saudijski milijuni, za tportal je svoj osvrt dao poznati menadžer Marko Naletilić

Posljednjih godina Marko Naletilić realizirao je velik broj milijunskih transfera, od kojih je jedan od najpoznatijih onaj Marka Pjace iz Dinama u Juventus za tada rekordna 23 milijuna eura. Iako je mercato počeo, oni najveći poslovi ipak će još malo pričekati.

'Kad govorimo o europskom tržištu, tek se čeka eksplozija. Zasad su klubovi dosta sramežljivi, izuzev engleske Premier lige. Evo, krenulo je i u Njemačkoj s velikim transferima, ali jasno je da će se klubovi tzv. srednje klase kasnije pokrenuti jer će se neki od njih pokušati riješiti skupih igrača i novac od njih reinvestirati ubrzo nakon toga. No, eto, pojavila se i ta Saudijska Arabija i svima je jasno da oni mogu kupiti praktički koga god hoće. Ali to je posebna priča…', kaže Naletilić.

Kad smo već kod Saudijske Arabije, mnoge je iznenadilo to što je Marcelo Brozović potpisao za Al Nassr. S druge strane, godišnju plaću od navodno 30 milijuna eura, čime je postao najplaćeniji hrvatski nogometaš u povijesti, teško je mogao odbiti.

'Kad je taj transfer u pitanju, osjećalo se da bi mogao napustiti Inter na kraju sezone. Velike probleme imao je zbog ozljede pa nije bio standardan, ali je finiš sezone maestralno odigrao. U finalu Lige prvaka bio je daleko najbolji igrač Intera i općenito je završnicu sezone, usprkos kompliciranoj ozljedi, odigrao jako dobro, uključujući Ligu nacija za reprezentaciju. Ukratko, neosporno je to da se radi od jednom od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji, a po meni je najbolji igrač u Serie A na toj poziciji', kaže menadžer Naletilić.

Neki osuđuju Brozovića zato što je umjesto Barcelone odabrao saudijski Al Nassr. Govore da je to korak unazad za igrača koji je u 31. godini života.

Njemu se poklopilo sve i zaista ga ne treba nitko osuđivati. To je njegova odluka, a i ogroman novac je u igri. S financijske strane mislim da je napravio dobar potez. E sad, sa sportske strane, svima nama bilo bi ljepše da je otišao u Barcelonu. No Broz se nauživao velikih europskih utakmica, ostavio je trag u jednom od najvećih europskih klubova i kad sve staviš na vagu - tko te pita gdje si igrao pred kraj karijere, nego kako si financijski prošao. Napravio je vrhunski potez s te financijske strane.

Pred kraj karijere ogroman novac su u Saudijskoj Arabiji dobili Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, osvajači Zlatne lopte. Mnogi ih kritiziraju zbog toga.

Eto, Ronaldo i Benzema su najpoznatiji primjeri. Ako su igrači koji su osvojili Zlatnu loptu te koji su zaradili neusporedivo više od Brozovića otišli u Saudijsku Arabiju, nema smisla da bilo tko komentira njega u negativnom kontekstu.

Poznato je da ste veliki fan Luke Modrića, a koji je u 38. godini života produžio ugovor s Realom Madridom. I on je imao unosnu ponudu iz Saudijske Arabije, ali se zahvalio.

Luka Modrić je priča za sebe i on je specifičan slučaj. Osobno očekujem da će se po završetku karijeru uključiti u rad kluba jer on to definitivno zaslužuje. Po meni je on jedna od legendi kluba u novijoj povijesti. Modrić je poseban karakter i sportaš kakav se rijetko rađa. Baš sam ga nedavno usporedio s našim najvećim hrvatskim sportašima, kao što su Dražen Petrović, Mate Parlov, Janica Kostelić i drugi. Modrić sigurno pripada u red sportaša koji su prerasli dimenzije sporta kojim se bave. Pogotovo ako se gleda i njihovo značenje za Hrvatsku.