ISKRENA REAKCIJA

Nakon vijesti poslije koje više ništa neće biti isto oglasio se odbačeni vozač te je razočarano govorio o bolnoj temi Formule 1

17.11.2021 u 06:20

Bionic
Reading

Antonio Giovinazzi izgubio je mjesto u momčadi Alfa Romea za sljedeću godinu te je jasno dao do znanja da se to dogodilo zbog novca

Talijan je izgubio svoje mjesto za 2022. zbog Guanyu Zhoua, kineskog vozača koji je napredovao iz Formule 2 i postao kolega Valtterija Bottasa. Smatra se da je Zhouova promocija u elitno društvo bila olakšana podrškom kineskih sponzora, a oni osiguravaju Alfa Romeu proračun što ga s Giovinazzijem ne bi mogli imati.

Talijan je do Formule 1 došao zahvaljujući talentu jer nije imao bogato zaleđe sponzora, države ili obitelji te je razočaran što je tome došao kraj.

'F1 je emocija, talent, automobili, rizik, brzina', napisao je na društvenim mrežama objavljujući sliku sebe kako sjedi u automobilu Ferrarija kao dijete.

'Ali kada vlada novac, to može biti nemilosrdno. Vjerujem u iznenađenje neočekivanog rezultata, velikih ili malih pobjeda ostvarenih zahvaljujući nečijem zalaganju. Ako je ovo bila moja prva slika u Formuli 1, još uvijek moram snimiti zadnju', dodao je Giovinazzi.

  • +16
Formula 1, Velika nagrada Brazila, Interlagos, 14.11.2021. Izvor: EPA / Autor: Sebastiao Moreira

Inače, iz Alfa Romea otvoreno su govorili o tome da bi prvi kineski vozač Zhou mogao otvoriti ogromne komercijalne mogućnosti.

'Svi su uzbuđeni. Ne radi se samo o Alfa Romeu, Orlenu ili nekom drugom, znate da svi pokušavaju razviti komercijalne veze s Kinom, a ovo je najbolji način za to', poručio je direktor tima Fred Vasseur.