senzacija na pomolu

Najveći transfer u povijesti; Kylian Mbappe za 300 milijuna eura stiže u Liverpool

28.06.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Kylian Mbappe (25) traži novi klub, njegova je epizoda u PSG-u najvjerojatnije završena, Pariz je za njega prošlost, ali sad mora odlučiti gdje će nastaviti karijeru. No, postoji veliki problem...

PSG se neće samo tako riješiti svog najboljeg igrača, no Kylian Mbappe (25) nema namjeru zadržavati se na Parku prinčeva, ulazi u zadnju godinu ugovora te je šeik Tamim bin Hamad Al Thani odlučio prodati ga. Cijena? Prava sitnica, 'samo' 250 milijuna eura!

Realno, tu odštetu može platiti samo nekoliko europskih klubova, ali pitanje je tko će ući u toliki financijski rizik? Real Madrid je zainteresiran, a Mbappe se već godinama povezuje s 'kraljevskim' klubom.

'Mbappe će se pridružiti Real Madridu. Katarski emir i Florentino Perez dogovorili su cijenu od 200 milijuna eura plus 50 milijuna eura u bonusima', objavili su prije nekoliko dana francuski mediji.

No, Real je dobio žestoku konkurenciju jer se iznenada u borbu za Mbappea uključio - Liverpool! Da, nitko nije očekivao da će 'redsi' tako uletjeti u posao.

Španjolski sportski dnevnik Marca tvrdi kako je Jürgen Klopp u dogovoru s vlasnicima kluba odlučio krenuti po francuskog napadača, a Liverpool je spreman platiti traženih 250 milijuna eura odštete plus još 50 milijuna eura kroz razne bonuse!

Marco Kirdemir, menadžer s FIFA licencom, potvrdio je za Marcu da se na Anfieldu 'sprema nešto veliko'.

'Liverpool ulazi u borbu s Real Madridom i spreman je platiti pravo bogatstvo za Mbappea', rekao je Kirdemir za Marcu.

Jer Liverpoolu pod hitno treba 'svježa krv' u momčadi, 'redsi' su ove sezone ostali bez Lige prvaka, igrat će Europsku ligu, a Jürgen Klopp baš u Kylianu Mbappeu vidi igrača koji će 'pokrenuti i vratiti klub u sam vrh europskog nogometa'.

Problem? Pa to što je uopće pitanje ima li Liverpool toliki novac. 'Redsi' su se borili s Realom za Judea Bellinghama, igrača koji košta tri puta manje od Mbappea. I ispali su iz te borbe vrlo rano...