sad im je prilika

Nenad Bjelica spašava karijere dvojice 'vatrenih'; iz Engleske 'bježe' u Tursku

27.06.2023 u 15:41

Bionic
Reading

Ispadanjem Southamptona iz Premiershipa otvorila se mogućnost da se Mislav Oršić (30) i Duje Ćaleta Car (26) 'spase' odlaskom iz momčadi u kojoj nisu dobili priliku koju zaslužuju. Posebice to vrijedi za Oršića. Sada se obojici ukazala sjajna prilika za spas karijere

Navijači Dinama ponadali su se kako bi se Mislav Oršić (30) u nekom od mogućih scenarija mogao ovog ljeta vratiti na Maksimir, no sad je svima jasno da se to neće dogoditi.

Southampton ga ne želi pustiti za manje od četiri milijuna eura, a Dinamo toliki novac sigurno neće dati za igrača kojeg je ove zime prodao 'svecima' za 5,75 milijuna eura. A Oršić je u Southamptonu doslovno igrački propao, no ništa bolje nije prošao ni Duje Ćaleta Car (26) koji je iz Marseillea stigao prošlog ljeta.

Koliko su nazadovali najbolje govori činjenica da su zbog neigranja izgubili mjesta standardnih reprezentativaca kod izbornika Zlatka Dalića. Jer računica je jasna, tko nije standardan u svom klubu ne može ni konkurirati za reprezentaciju.

Do prije nekoliko dana se činilo kako su Oršić i Ćaleta Car 'zapeli' u Southamptonu, konkretnih ponuda za igrače koji uopće niti ne igraju niti nije bilo. A onda se 'ukazao' Nenad Bjelica koji bi u Trabzonsporu vrlo rado vidio obojicu!

Konkretno, Bjelica je 'naciljao' Mislava Oršića, za njega je 'svecima' spreman dati traženu odštetu od četiri milijuna eura. Prema navodima turskih medija bliskih Trabzonsporu taj je posao praktički dogovoren, a u međuvremenu se otvorila i mogućnost da u Tursku 'u paketu' s Oršićem stigne i Ćaleta Car!

Istina, za sada se spominje samo posudba s pravom otkupa jer Southampton za našeg stopera traži najmanje osam milijuna eura odštete, a Bjelica toliki novac za njega u ovom trenutku sigurno neće dati. No, sigurno je da bi se Ćaleta Car i dolaskom na posudbu spasio muke koju, kao i Oršić, proživljava u Engleskoj.

Realnost je takva da bi Nenad Bjelica, ako ih uspije angažirati, bivšim 'vatrenima' doslovno spasio karijere. Obojica bi odmah dobila mjesto u prvih 11 Trabzonspora za novu sezonu, a onda je samo na njima da se vrate u staru formu koja im je osiguravala status hrvatskih reprezentativaca.