ljubav nema cijenu

Hajduku će prisjesti osvajanje Kupa; klub plaća 'masnu' kaznu zbog divljanja Torcide

28.06.2023 u 09:57

Bionic
Reading

Sigurno je da će se repovi s finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa još neko vrijeme povlačiti, posebice nakon što je Disciplinska komisija HNS-a u utorak objavila kazne

Osim što su kazne za nedolično ponašanje i javno vrijeđanje suparnika te navijača doznali Marko Livaja, Luka Vušković i Tomislav Rogić, Disciplinska komisija HNS-a je dodatno kaznila i Hajduk.

'HNK Hajduk je zbog toga što su njegovi navijači koristili pirotehniku te uništavali i palili sjedalice kažnjen novčanom kaznom u visini od 26.500 eura', objavila je Disciplinska komisija HNS-a.

Jedna je to od najtežih kazni u povijesti hrvatskog nogometa, a HNS će time pokušati barem donekle namiriti štetu koju je Torcida napravila na Rujevici.

Podsjetimo, navijači Hajduka su na finalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa između Hajduka i Šibenika na Rujevici palili stolice i bacali baklje, a Rijeka je tada procijenila da je šteta oko 100.000 eura!

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Najveća zabilježena oštećenja i materijalna šteta evidentirana je na istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka. U potpunosti je oštećen (polomljen) veći broj sjedalica od čega je dio sjedalica zapaljen i istopljen pomoću pirotehničkih sredstava i dijelova koreografije. Prilikom gorenja zapaljive smjese došlo je do oštećenja armirano betonske konstrukcije. Na više mjesta, neposredno uz istočnu tribinu, evidentirana su oštećenja travnjaka (1m x 1m) nastala uslijed aktiviranja pirotehničkih sredstava (tzv. topovski udar). Na južnoj i zapadnoj tribini oštećen je manji broj sjedalica, te su u svlačionici koju su koristili igrači HNK Hajduk aktivirana dva protupožarna aparata', objavili su nakon utakmice iz Rijeke.

I tako, Torcida je još jednom 'izbila' ogroman novac iz Hajdukove blagajne, ali tako je to jer ljubav prema klubu ionako nema cijenu.