alfa i omega hajduka

Marko Livaja otvoreno je progovorio o stanju u Hajduku i otkrio svoju najveću želju: Igrat ću dok to ne ostvarim!

08.10.2022 u 15:33

Bionic
Reading

Prošlu je sezonu Marko Livaja (29) završio kao najbolji strijelac domaćeg prvenstva, a s Hajdukom je osvojio SuperSport Hrvatski nogometni kup. No, apetiti su puno veći i konkretniji, na Poljudu svi imaju samo jedan cilj - osvajanje prvenstva. 'Bili' to čekaju još od 2005. godine

'Nadam se da moja najbolja sezona tek dolazi, iako je pojedinačno gledajući i prošla bila odlična. Kako za mene, tako i za momčad. Osvojili smo trofej nakon devet godina, ali sigurno je da se nadam još boljim i uspješnijim sezonama', kazao je Marko Livaja na početku razgovora za Sportske novosti.

A Livaja je uvjerljivo najveća zvijezda 'bilih', ljubimac navijača diljem Dalmacije i Hrvatske. Njegovi dresovi prodaju se u desecima tisuća primjeraka. Takva euforija desetljećima nije viđena...

'Nisam samo ja, cijeli klub stoji iza toga na čelu s marketinškom službom. Ali, rezultati su ključni, svi znamo kakav je Split grad. Čim se počne pobjeđivati, euforija je enormna. Međutim, stalno mislim da smo prošle godine mogli i više. Osvojiti prvenstvo, jer napravili smo dva-tri 'kiksa' koja su nam odnijeli titulu. Osvojili smo Kup, time smo se makar malo odužili navijačima', kaže Livaja koji ne može biti zadovoljan startom ove sezone SuperSport HNL-a:

'Dinamo je na 11 bodova plusa, mi imamo utakmicu manje, a oni igraju dobar nogomet. Ušli su u Ligu prvaka, međutim mi moramo primarno gledati sebe. Njihov rezultat daje nam snagu da se borimo s njima i ove sezone, daje nam motiv, ali još ne igramo naš najbolji nogomet. Imamo dosta prostora za napredak. Nadam se da ćemo u kraćem razdoblju preporoditi i da ćemo se vratiti našoj igri koja nas je krasila u zadnja četiri mjeseca prošlog prvenstva. Dinamo je dominirao u oba susreta na početku sezone. Nismo bili na nivou u derbijima s Dinamom kao prošle godine. U proteklom prvenstvu sve nam se pozitivno okrenulo na Rujevici. Pobjedom protiv Rijeke krajem studenoga ušli smo u seriju fantastičnih utakmica. Može se to ponoviti i ove godine, ali na početku sezone nismo bili na potrebnom nivou.'

MAxSport Najava 12. kola Hajduk-Varaždin Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Dinamo igra Ligu prvaka, a Hajduk je svoj europski put završio već krajem kolovoza. Livaja ne krije da mu je žao...

'Kako mi ne bi bilo žao, iako sam svjestan da smo ispali smo od Villarreala, momčadi koja je favorit za osvajanje Konferencijske lige. Međutim, primili smo prejeftine golove kao i prošle godine u Kazahstanu. Ozbiljnoj momčadi ne mogu se dogoditi takve utakmice', iskren je Livaja u razgovoru za Sportske novosti.

Osvrnuo se i na odluku o povratku u Hajduk.

'Onaj tko me poznaje, zna da ja ne volim da je sve lagano u životu. Ne bih guštao u tome da svake godine lagano osvajam titulu. Primjerice, da sam igrač Cityja ništa mi ne bi bilo zanimljivo. Volio bih osvajati, ali na drukčiji način. Mogao sam ići u neke klubove gdje bi uzimao titule, ali našao sam se ovdje. Kada se događala ta priča 'Livaja ostani' u početku sam mislio da je neka šala. Ali, kada sam shvatio dokle je sve otišlo, presjekao sam i s obitelji odlučio ostati', iskren je Livaja koji za kraj otkriva:

  • +16
Rijeka - Hajduk, 2.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Hoću li završiti karijeru u Hajduku? Ne razmišljam o tome. Igrao sam vani, sve sam prošao, nije da mi gori pod nogama da negdje moram ići. Ali gdje da idem? Sigurno me neće zvati Juventus nego klub koji je šesti-sedmi. I što ću ja tamo? Bolje mi je ovdje i boriti se za naslov prvaka. Engleska? Na početku karijere sam želio otići igrati u Englesku, ali prošla me ta želja. Do kad ću igrati? Kad osjetim da više ne mogu, onda ću prestati. Igrat ću sigurno dok ne osvojim titulu s Hajdukom. Ali ne bojte se, neću prestati ako osvojimo ove godine', zaključio je Marko Livaja.

>> CIJELI INTERVJU S MARKOM LIVAJOM PROČITAJTE OVDJE

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport