SuperSport HNL

Evo gdje gledati jedinu današnju utakmicu 12. kola SuperSport HNL-a; Varaždin dolazi Hajduku u goste

08.10.2022 u 12:05

Bionic
Reading

Subota nam donosi samo jednu utakmicu 12. kola SuperSport HNL-a. Drugoplasirani Hajduk na Poljudu dočekuje Varaždin (19.05 sati, MAXtv, MAXSport 1)

U prvom međusobnom susretu, igranom 30. srpnja, Varaždinci su na svom terenu namučili 'bile'. Hajduk je opasno 'visio', spašavao ih je raspoloženi golman Sentić, a utakmicu je s dva gola prelomio Marko Livaja. Da, Hajduk je tada slavio 2:0, no Varaždinci su sada odlučni u namjeri da na Poljudu pokušaju iznenaditi. Imaju i plan...

'Teško je čuvati igrače kakav je Livaja, to su velemajstori. Pokazao je Livaja to i na našem terenu. Međutim, ja sam zadovoljan kako smo mi odigrali prvu utakmicu. Ideja igre je opet ta da protok lopte bude dobar i da sprječavamo da lopta puno puta dođe do Livaje. Normalno je, da je nemoguće da opet lopta ne dođe do njega, jer je ekipa kvalitetna, ali pokušat ćemo smanjiti taj broj lopti. Imamo ideja, gledali smo utakmice, analizirali smo ih, tako da će igrači koji budu blizu njega biti spremni. Iako ponavljam, on je velemajstor posebno u šesnaest metara, a mi ćemo zato morati biti oprezni i duplirati ga, otkrio je trener Varaždinaca Mario Kovačević i dodao:

  • +6
Varaždin - Istra 1961, SuperSport HNL, 30.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

'Kad igramo protiv Hajduka na Poljudu, i to još kao novi u ligi, moramo se prvo znati obraniti i onda osjetiti trenutak ako bude prilika za protunapad. Slično je bilo i u prvoj utakmici, kada smo ih iznenadili s visokim napadom, a i dobar posjed smo imali. Normalno, da će možda biti najviše trenutaka kada će Hajduk nas pritiskati, jer igraju doma pred svojim navijačima. Zato se moramo znati obraniti, ali želimo i moramo biti i opasni po Hajdukov gol. Ne samo protiv Hajduka, nego tako trebamo igrati protiv svih.'

Varaždin neće biti kompletan, zbog kartona neće igrati Teklić i Herrera, a još su ozlijeđeni Pellumbi i Urata Ba i Perić.

MAxSport Najava 12. kola Hajduk-Varaždin Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

No, Hajduk na Poljudu ne zna za prvenstveni poraz čak 11 utakmica u nizu. To ipak nije razlog za opuštanje.

'Varaždin igra možda i najrasterećenije u ligi. Igra ofenzivan i lijep na oko nogomet. Očekujem jako tešku utakmicu, momčad su koja je i Dinamu oduzela bodove', kaže trener Hajduka Mislav Karoglan i dodaje:

  • +16
Rijeka - Hajduk, 2.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Kalika nema zbog kartona dok su i dalje zbog ozljeda odsutni Grgić, Nikola Kalinić i Čolina. Treba se postaviti s pravim planom. Varaždinci igraju zanimljivo, imaju golmana na 30 metara, jedini su u ligi koji igraju tako visoko s njim. Trebamo ih stisnuti i pokušati se nametnuti kroz posjed i ofenzivnu igru.'

Naučili su 'bili' puno iz prvog susreta u Varaždinu...

'Ako se vratimo na taj susret u Varaždinu, gdje su imali 25 udaraca na gol, a mi preživljavali, rekao bih da baš i neće biti lakše zato što neće parkirati autobus. Nogomet je kompleksan, a mi nismo najbolja momčad protiv lopte u ligi. Na tome smo dosta radili, da budemo bolja presing ekipa, ali to je proces i u nogometu treba vremena. Faza napada nam je bolja, zadovoljan sam kako je to izgledalo prve dvije trećine u Rijeci, ali sa zadnjom trećinom nisam nimalo zadovoljan. Pratimo statističke pokazatelje ulazaka u zadnju trećinu, i iako je u malom porastu, ali odluke i kretnje, smatramo, nisu bile nimalo dobre', otkrio je Karoglan.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore

.