vraća se u europu?

Mario Mandžukić u bombastičnom transferu napušta Katar; dobio je ponudu koju teško može odbiti

25.03.2020 u 10:06

Bionic
Reading

Početkom godine Mario Mandžukić (33) je napokon uspio prekinuti svoju muku u Juventusu te je potpisao za katarski Al-Duhail. No, čini se kako je već ovog ljeta povratak u Europu više nego izgledan

Pravu je dramu proživljavao Mario Mandžukić (33) u mjesecima kad je kao otpisani igrač Juventusa trenirao odvojeno od momčadi i čekao transfer. Početkom godine je napokon potpisao za katarski Al-Duhail. Platili su za njega pet i pol milijuna eura odštete, potpisali našeg napadača na godinu i pol, a ugovor je navodno vrijedan oko 11 milijuna eura!

Realno, fantastičan je posao odradio Mandžo i njegovi menadžeri, izvukli su maksimum - barem što se plaće tiče. No, ipak se radi o slaboj ligi, bez obzira na to što klub igra Azijsku Ligu prvaka, a Mandžukić još nije za otpis, a to znaju i mnogi europski klubovi.

Tako su se turski mediji raspisali o tome kako Mandžo već ovog ljeta napušta Katar i stiže u Istanbul! Da, u najavi je senzacionalni transfer jer radi se o momčadi Bešiktaša, a navodno je veliki dio posla u nagovaranju nekadašnjeg napadača hrvatske reprezentacije odradio i Domagoj Vida!

Pokušavali su čelnici Bešiktaša angažirati Mandžukića u prošlom zimskom prijelaznom roku, bilo je i konkretnih kontakata, ali dogovorili se nisu... Sada je Bešiktaš spremio novu ponudu, iako mnogi sumnjaju kako turski velikan može ponuditi ugovor kakav Mandžo trenutno ima u Kataru. 

No, izvori bliski našem napadaču tvrde kako je dojam da bi Mandžukić pristao i na manji ugovor, samo da se vrati u Europu, a dodatni adut u rukavu čelnih ljudi Bešiktaša sigurno je i Domagoj Vida s kojim je Mandžo godinama igrao hrvatskoj reprezentaciji. Najveći problem u ovom trensferu bi mogla biti odšteta koju će Al-Duhail tražiti za Mandžukića, a sigurno neće biti manja od pet milijuna eura.

Mandžo je za Al-Duhail u sedam utakmica zabio jedan gol.