nova karijera

Ronaldinho na prekretnici; dva je puta proglašen najboljim svjetskim nogometašem, a sada se u zatvoru školuje za - stolara

24.03.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho (40) se već neko vrijeme nalazi u paragvajskom zatvoru u Asuncionu nakon što je s bratom Robertom uhapšen zbog pokušaja ilegalnog ulaska u zemlju s krivotvorenim putovnicama te čeka suđenje...

Ronaldinhu (40) nije trebalo dugo da se privikne na zatvorski život. Kao nogometaš je dosta vremena provodio u karantenama pa i iz tih vremena ima nekih iskustava te mu je prilagodba išla nešto lakše.

Uz sve to Ronaldinho u zatvoru ima status zvijezde, što i zaslužuje kao jedan od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena. 'Kolege' iza rešetaka odmah su ga prihvatile, a i on je brzo postao jedan od njih.

Tako je prošlog tjedna Ronaldinho sudjelovao na nogometnom turniru na kojem je osvojio glavnu nagradu - pečenog odojka teškog 16 kilograma!

A u subotu 21. ožujka Brazilac je proslavio 40. rođendan, izvori iz paragvajskog zatvora kažu da je to bila 'skromna proslava, u skladu s mogućnostima'. Eh, kad se sjetimo fotografija s Ronaldinhovih prošlih rođendana, kakvi su to samo tulumi bili... No, što je tu je, a u međuvremenu su ga paragvajske vlasti 'počastile' i radnom terapijom u zatvoru.

Naime, paragvajske su vlasti odbile zahtjev da bude pušten uz kauciju, a bivši se as Barcelone pomirio sa sudbinom - navodno je potpuno opušten i maksimalno uživa s cimerima u zatvoru. Iza rešetaka bi mogao provesti i do šest mjeseci prije nego započne suđenje jer ga se sumnjiči da je povezan s organiziranom skupinom koja se bavila 'pranjem novca'. Zato Ronaldinho svoj boravak u zatvoru nekako mora i 'otplatiti'.

Stoga je priključen skupini zatvorenika koja se - školuje za stolare! Da, dva je puta proglašavan najboljih svjetskim nogometašem, a sada će Ronaldinho u paragvajskom zatvoru izučiti i zanat! Nikad se ne zna, možda je neviđeni talent za stolara, a i zanat će mu dobro doći u životu...

Nogometom se može baviti svakodnevno, a jedino što mu nedostaje je njegova druga ljubav - glazba. Ronaldinho je puno vremena provodio svirajući bubnjeve (bongose). Izvor blizak samom Ronaldinhu rekao je kako stražari nisu dozvolili da mu se instrumenti dostave u ćeliju.

'Igra nogomet svakog dana i pokazuje ostalim zatvorenicima razne trikove. Od prvog dana je vodio računa da se združi sa svojim novim cimerima i uspio je u tome, vjerojatno i zato što je bio idol mnogima od njih. Zato su mu tražili da im se potpiše na majice, dresove, trenirke... Jedino što mu nedostaje u ovom trenutku je majka s kojom se redovito telefonski čuje svake večeri', otkrili su medijima Ronaldinhovi prijatelji koji se brinu da mu zatvorski dani prođu uz što manje stresa.