ovaj je totalno lud!

Suludi savjet čelnika momčadi Red Bulla Maxu Verstappenu: Mlad si, sad je najbolje vrijeme da se zaraziš

24.03.2020 u 14:29

Bionic
Reading

U ovim teškim vremenima treba se čuvati savjeta koje dijele budale. A možda i najveća budala u ovom trenutku je - Helmut Marko (76). Bivši austrijski automobilist posljednjih je godina jedan od čelnih ljudi momčadi Red Bull u kojoj ima funkciju visokog savjetnika. I kao takav, usred pandemije koronavirusa, dijeli sulude savjete koji su ili za zatvor ili za ludnicu...

Dobro zapamtite ime i lice ovog čovjeka. Njegovo je ime Helmut Marko (76) i visoki je savjetnik u momčadi Formule 1 Red Bull. Da, osoba koja iza sebe ima ogromno životno iskustvo u ovom je trenutku kandidat za budaletinu. Ne godine, ne stoljeća, već budaletinu svih vremena.

Pandemija koronavirusa paralizirala je doslovno cijeli svijet, a Helmut Marko - kao pravi iskusni savjetnik - dijeli te iste savjete pilotima svoje momčadi. Prvi na 'udaru' njegovih savjeta našao se jedan od najnadarenijih pilota Formule 1 i zvijezda Red Bulla, Nizozemac Max Verstappen (22)...

Dakle, Helmut Marko je u razgovoru za austrijski Kronen Zeitung, među ostalim, govorio o očekivanjima kad bi aktualna sezona Formule 1 mogla započeti, a onda se dotakao i pandemije koronavirusa zbog koje je sve i stalo te potom - zabriljirao.

'Neki dan sam razgovarao s Maxom Verstappenom i on mi je rekao da se užasno boji da se ne zarazi koronavirusom', započeo je Helmut Marko te potom izgovorio nešto za što bi ga automatski trebalo poslati ili u zatvor ili u ludnicu. Svejedno, glavno je da više ne prosipa takve savjete!

'Mislim da je za Verstappena sada idealno vrijeme zaraziti se koronavirusom! Ima 22 godine, ne pripada nijednoj rizičnoj skupini, tako da će nakon suočavanja s virusom biti imun i potpuno fokusiran na napad na naslov svjetskog prvaka', rekao je mrtav-hladan Helmut Marko za Kronen Zeitung.

Što više reći? Kraj takvih savjetnika nikome ne trebaju neprijatelji, a kamo li koronavirus...

Nova sezona Formule 1, pitate? U ovom trenutku nitko ne zna kad će početi, u međuvremenu je odgođena i Velika nagrada Azerbajdžana koja se trebala voziti 7. lipnja.

To je osma utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 koja je odgođena ili otkazana i ova sezona može najranije početi 14. lipnja s VN Kanade u Montrealu.

'Odluka o odgodi je donesena nakon temeljitih razgovora s promotorom Formulom 1 i s Međunarodnom automobilskom federacijom (FIA) te s vladom Republike Azerbajdžana. To je izravna posljedica pandemije koronavirusa i odluka se temelji u potpunosti na savjetima stručnjaka koji su nam omogućili kompetentne informacije', istaknuli su organizatori.