ZAVRŠNICA NATJECANJA

Marcelo Brozović i Inter u polufinalu Europske lige; sudac dosuđivao kaznene udarce, a VAR ih poništavao

10.08.2020 u 23:17

Bionic
Reading

Inter Milano je u ponedjeljak postao prvi polufinalist Europske lige nakon što je u Dusseldorfu u utakmici četvrtfinala sa 2:1 svladao njemački Bayer Leverkusen. Talijanski predstavnik je došao u prednost u 15. minuti pogotkom Barelle, a Lukaku je šest minuta kasnije povećao na 2:0. Jedini strijelac za bundesliaša bio je Havertz u 24. minuti

Ovo četvrtfinale se igralo u posebnom formatu zbog pandemije koronavirusa, ne igraju se uzvrati i polufinaliste odlučuje jedna utakmica.

Inter se čvrsto postavio na početku utakmice, ali nakon prvih par minuta Bayer je došao k sebi, ali bez konkretnijih udaraca. U šestoj minuti lopta je od vratara Intera u tri poteza došla do vrata Bayera Hradeckog, ali ništa nije bilo od toga.

Inter je došao u vodstvo u 15. minuti kada se Lukaku našao u kaznenom prostoru i njegov pokušaj udarca prema golu odbio se prema Barelli koji je pogodio za 1:0. Pet minuta kasnije Inter je opet imao priliku za gol, Martinez se probio s desne strane, dodao Barelli, ali nije bilo gola.

Lukaku je u 20. minuti povećao na 2:0. U kaznenom prostoru dočekao je loptu koju mu je dodao Ashley Young. Tri minute kasnije Lukaku je opet imao priliku za gol, no Hradecky ga je pročitao.

Minutu kasnije Bayer je smanjio na 2:1 iz situacije koja nije nalikovala na priliku, no mrežu Intera zatresao je Havertz.

U 26. minuti sudac je dosudio kazneni udarac za Inter zbog igranja rukom Sinkgravena u kaznenom prostoru, ali je naknadnom kontrolom VAR-a ipak poništio tu odluku.

U 38. minuti Diaby je pucao prema vratima Intera i Handanović je bio prisiljen boksati loptu.

  • +5
Inter Milano - Bayer Leverkusen, četvrtfinale Europske lige, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Martin Meissner / POOL

Njemački prvoligaš u drugom poluvremenu zaigrao je agresivnije i Diaby je u 52. minuti došao sam do kaznenog prostora Intera, no nije realizirao priliku. Nakon toga Inter je imao dvije prilike, ali rezultat se nije mijenjao.

U 65. minuti Hradecky je skinuo zicer Sanchezu koji je ušao u igru umjesto Martineza. I Bayer je imao priliku, Havertz je u 78. minuti opalio pored Handanovičeva gola.

Pred kraj utakmice, Lukaku se zaletio do suparničkih vrata, ali je pucao pored gola, a u 89. minuti na Eriksenu je bio suđen penal, ali je sudac nakon pregledavanja VAR-a opet poništio odluku.

Marcelo Brozović odradio je cijelu utakmicu za Inter.

INTER: Handanovič, Godin, de Vij, Bastoni (Škriniar 84), D'Ambrosio (Moses 59), Barella, Brozović, Gagliardini (Eriksen 59), Young, Lukaku, Martinez (Sanchez 64)

BAYER: Hradecky, Sinkgraven (Wendell 68), Tapsoba, Tah, Bender (Alario 86), Palcios (Bailey 59), Baumgartlinger (Amiri 68), Diaby, Demirbay, Havertz, Volland (Bellarabi 86)