mali zeleni

Maradona još jednom spustio Peleu, a onda priznao: Dva su Argentinca bolja od mene...

19.12.2019 u 11:00

Bionic
Reading

Svako se malo ponavljaju izbori 'najboljeg svih vremena' iako je teško uopće uspoređivati sportaše koji su nastupali prije četrdeset ili pedeset godina i ove danas. U jednom se takvom 'izboru' po tko zna koji put našao i definitivno jedan od najboljih nogometaša u povijesti, Diego Armando Maradona. Inače arogantni Maradona svojim je skromnim odabirom iznenadio sve

Diega Armanda Maradonu (59) ne treba posebno predstavljati, jedan je od najboljih nogometaša svih vremena, a danas je argentinskog prvoligaša Gimnasia de La Plata.

U mnogim je izborima za 'najboljeg nogometaša svih vremena' Maradona na samom vrhu, no on sam tvrdi da nije zaslužio takvu čast.

'Mislim da je Alfredo Di Stefano bio najbolji', kazao je Maradona i nastavio:

'Bio je superioran svima, čak i meni.'

Već tradicionalno, Maradona nije propustio 'očešati' legendarnog Brazilca Pelea s kojim se najčešće bori za titulu.

'Pele nije htio prepoznati Di Stefanov talent. Njegovi prijatelji izmislili su trofej posebno za njega jer je nogometna legenda. Čak sam ga pobijedio u Riju za najboljeg u povijesti!', sipao je Mali Zeleni koji je otkrio i čiji je najbolji dres koji je zamijenio s drugim igračem tijekom karijere te s kojim se od suigrača najviše povezao.

'Najbolje dresove koje sam razmijenio su bili oni od Ruuda Gullita i Marca Van Bastena kad su igrali za Milan, a igrač s kojim sam se najviše povezao bivši je napadač Napolija Carea', kazao je Maradona.

Legendarni je Diego Armando Maradona, inače u svojim javnim istupima poprilično arogantan, neočekivano istaknuo kako on nije najbolji argentinski sportaš.

'Manu Ginobili je prije svega čovjek, za mene je on najbolji sportaš u povijesti Argentine', kazao je Maradona koji iznimno cijeni jednog od najboljih košarkaša u povijesti. Ginobili je najtrofejniji argentinski sportaš, ima četiri naslova prvaka NBA lige, zlato s Olimpijskih igara 2004. godine te olimpijsku broncu iz 2008., srebro sa SP-a 2002. godine...

Prisjetio se Maradona i najboljih godina argentinske košarkaške reprezentacije kad su zajedno na parketu bili Ginobili i Luis Scola...

'Znate, to je bilo kao da danas u istoj momčadi imate Lea Mesija i Cristiana Ronalda', zaključio je Diego Maradona.