cr7 kao air jordan

Nevjerojatan gol Cristiana Ronalda; odrazio se na 256 centimetara visine, a u zraku je 'lebdio' sekundu i pol

19.12.2019 u 09:32

Bionic
Reading

Juventus je u prvoj utakmici 17. kola Serie A u gostima slavio kod Sampdorije 2:1. Pobjedu 'staroj dami' donio je Cristiano Ronaldo u 45. minuti utakmice golom o kojem će se još dugo pričati

Svima je već odavno poznato kako je Cristiano Ronaldo (34) nevjerojatan sportaš, atleta od glave do pete, ponekad se čini kako i malo previše brine o svojoj fizičkoj spremi. No, u njegovu formu više nitko nikada neće ni posumnjati, posebice nakon što je u srijedu navečer priredio pravi šou i zabio gol koji se rijetko viđa.

Ronaldo je nakon ubačaja Alexa Sandra skočio čak 256 centimetara u zrak i na toj točki pogodio loptu glavom koja je, jasno, odsjela u golu.

U toj se akciji Ronaldo, službeno je izmjereno, odrazio čak 71 centimetar, a u zraku je proveo sekundu i pol! Da razjasnimo, većina najspremnijih košarkaša iz NBA lige mogu samo sanjati takve 'performanse'! I ne zaboravite, Ronaldo je u veteranskim godinama, 34 su mu 'na leđima'. Takve je 'akrobacije' još davno 'patentirao' Michael Jordan, a s njim se Portugalac nakon utakmice i usporedio.

Golom koji je zabio oduševljen je i trener Sampdorije Claudio Ranieri.

'Kada neko zabije takav gol, morate gledati i diviti se. Ronaldo je zabio u stilu NBA igrača, bio je u zraku skoro sat i pol. Što drugo reći? Samo se nakloniti ovoj majstoriji i to je to', rekao je Ranieri koji se u bogatoj karijeri nagledao svega, ali ovakav potez još nikad nije vidio uživo...

  • +5
Serie A, Juventus - Sassuolo Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

A Cristianu Ronaldu nije ovo prvi puta da zabija 'u letu'. Posljednji put je sličan gol zabio u polufinalu Europskog prvenstva 2016. godine protiv Walesa. Usporedbe radi, tada se odrazio pet centimetara više nego protiv Sampdorije, ali u zraku je proveo 'samo' 0,85 sekundi. A tada je lopta u mrežu uletjela brzinom od čak 77,8 kilometara na sat!