Trajkovski junak

Makedonac koji je šokirao Italiju, zbog čega je ostala bez plasmana na SP, kao klinac je igrao u Hrvatskoj, a malo je poznato zašto je odbio Dinamo

25.03.2022 u 09:38

Bionic
Reading

Nakon što je nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije u polufinalu play-offa za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. pobijedila u Palermu Italiju 1:0, junak nacije postao je Aleksandar Trajkovski

U drugoj minuti sudačke nadoknade 29-godišnji Aleksandar Trajkovski zabio je gol za povijesnu pobjedu protiv aktualnog europskog prvaka koji je cijelu državu digao na noge. Tako su Makedonci priredili pravu senzaciju.

>> [VIDEO/FOTO] Senzacija nad senzacijama; Makedonija zabila u 92. minuti i izbacila Talijane sa Svjetskog prvenstva

Sjeverna Makedonija će put u Katar tražiti protiv Portugala koji je u Portu pobijedio Tursku 3:1. Finalni susret između Portugala i Sjeverna Makedonije na rasporedu je 29. ožujka u Portu.

Junak nacije Aleksandar Trajkovski imao je zanimljiv nogometni put, a kao 17-godišnjak stigao je iz skopske Cementarnice Hrvatsku, točnije u zaprešićki Inter.

Gol kojim su Makedonci šokirali Talijane pogledajte OVDJE.

O tom golu Aleksandra Trajkovskog, trenutačno napadača saudijskog Al-Fayha, koji je zabio Gigiju Donnarummi još dugo će se pričati.

'Ovo je za moju obitelj i cijelu Makedoniju!. Vjerujte u vaše snove i ostvarit će se', oglasio se na društvenim mrežama nakon utakmice Trajkovski.

U svojoj jedinoj sezoni u HNL-u Trajkovski je za zaprešićki Inter odigrao samo ukupno 15 utakmica za prvu momčad uz učinak od četiri gola, no nije se dugo zadržao i preselio je u ponudio belgijski Waregem u transferu teškom 1,1 milijuna eura. Tada je ozbiljan interes za njega pokazivao i zagrebački Dinamo, ali klub iz Belgije je bio konkretniji. A uz to Trajkovskom se baš i nije išlo u Dinamo jer je konkurencija bila jaka što je i sam priznao:

'U Dinamu je jednostavno uvijek prejaka konkurencija i pitanje je kada bih i koliko dobio priliku. Želio bih još jednu sezonu igrati u Interu, a onda možda otići prvo u Belgiju, a potom u jaču ligu poput talijanske', kazao je tada Trajkovski, prenose Sportske novosti.

Nakon toga Trajkovski je igrao još za Mechelen, Palermo, Mallorcu i Aalborg do dolaska u saudijski klub Al-Fayha.

Najbolje je igrao baš u Palermu, gradu koji mu je očito suđen. U razdoblju od 2015. do 2019. godine na ukupno 113 utakmica zabio je 20 golova, a upisao je i 16 asistencija.

Zanimljivo je spomenuti kako je Trajkovski već drugi puta bacio Italiju u očaj jer su ostali bez dva nastupa na Svjetskom prvenstvu u nizu! Naime, u prošlim kvalifikacijama za SP 2018. zabio je Buffonu za konačnih 1:1, a Italija je nakon toga u dodatnim kvalifikacijama izgubila od Švedske.

  • +34
Italija - Sjeverna Makedonija, kvalifikacije za SP 2022., 24.3.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia
  • +9
Slavlje navijača u Skoplju nakon pobjede protiv Italije, 24.3.2022. Izvor: EPA / Autor: GEORGI LICOVSKI