ronaldo, čuvaj se...

Oglasili su se junaci velike makedonske pobjede; sredili su Talijane, a sada ih čeka Portugal: Možemo dobiti i njih!

25.03.2022 u 08:02

Bionic
Reading

Pobijedili smo na talijanski način protiv Talijana, kazao je izbornik Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski nakon što je njegova momčad svladala Italiju 1:0 u polufinalu doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Kakvo je to samo veselje bilo u Palermu. Ali nisu slavili Talijani, ta je privilegija u četvrtak navečer na Siciliji bila rezervirana za Makedonce koji su golom Aleksandra Trajkovskog slavili 1:0 i izbacili 'azzurre' iz borbe za plasman na SP u Kataru. Gol pogledajte OVDJE.

Dok su šokirani Talijani bauljali po terenu pokušavajući shvatiti što im se to dogodilo, Makedonci su slavili. Više nego zasluženo!

'Pobijedili smo na talijanski način protiv Italije, golom iz samo dva udarca. Jako sam zadovoljan ovom pobjedom, ponosan sam na ove momke', kazao je makedonski izbornik Blagoja Milevski nakon senzacionalne pobjede njegove momčadi.

Italija je dominirala cijeli susret, 'azzurri' su uputili čak 32 udarca, imali su i 16 kornera, no pobjedu je ostvarila makedonska reprezentacija, a junak susreta postao je Aleksandar Trajkovski koji je za pobjedu zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade.

  • +34
Italija - Sjeverna Makedonija, kvalifikacije za SP 2022., 24.3.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

'Jako sam sretan zbog Trajkovskog. Utakmica je pripremljena na ovaj način, znali smo da je Italija odlična momčad, ali igrali smo kako treba. Znamo svoje snage. Prije utakmice rekao sam dečkima da se zabavljaju i oni su upravo to i učinili', otkrio je izbornik Milevski.

Sjeverna Makedonija će put u Katar tražiti protiv Portugala koji je u Portu pobijedio Tursku 3:1. Finalni susret između Portugala i Sjeverna Makedonije na rasporedu je 29. ožujka u Portu.

A Makedonci će u Portu biti jači za veznjaka Napolija Elifa Elmasa.

'Elmas će se vratiti za finale i dat će nam dodatnu snagu', poručio je Milevski.

  • +9
Slavlje navijača u Skoplju nakon pobjede protiv Italije, 24.3.2022. Izvor: EPA / Autor: GEORGI LICOVSKI

Makedonski kapetan i branič zagrebačkog Dinama Stefan Ristovski nije mogao skriti emocije nakon pobjede.

'Još sam u šoku, presretan sam pobjedom i očekujem sjajan doček po povratku u Sjevernu Makedoniju. Možemo li pobijediti Portugal? Da, možemo. Učinit ćemo sve da pobijedimo', poručio je Ristovski koji je odigrao cijeli susret te dodao:

'Ovo su povijesne utakmice, Makedonija nikada nije bila u ovakvoj poziciji. Mislim da su ovo trenuci s kojima će naš nogomet krenuti naprijed. Proslavit ćemo ovo, a od petka mislimo na Portugal!'

Za makedonsku vrstu je do 58. minute igrao kapetan Dinama Arijan Ademi, dok je branič Rijeke Darko Velkovski igrao do 86. minute. Veznjak Hajduka Jani Atanasov nije nastupio.

Ne treba ni isticati kako je Skoplje nakon pobjede 'eksplodiralo', na ulice i trgove glavnog grada Sjeverne Makedonije izašlo je nekoliko tisuća navijača. Slavila se ova velika pobjeda do dugo u noć...