'azzurri' ne idu na sp

Talijanski izbornik Roberto Mancini bio je na rubu suza, od šoka nakon poraza od Makedonije jedva je mogao pričati...

25.03.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Sjeverna Makedonija u Palermu je pobijedila Italiju 1:0 u dodatnim kvalifikacijama za plasman na SP 2022. u Kataru. U 92. minuti aktualnim je europskim prvacima presudio Aleksandar Trajkovski, a Talijani će tako propustiti drugo Svjetsko prvenstvo u nizu

Šok i nevjerica, to je još i blagi opis onoga što se događalo u Palermu u četvrtak navečer. Talijani su na svom terenu izgubili 1:0 u dodatnim kvalifikacijama za plasman na SP u Kataru, Sjeverna Makedonija na Siciliji je priredila senzaciju nad senzacijama.

Teško je i zamisliti kakav je šok doživio talijanski izbornik Roberto Mancini koji je 'azzurre' odveo do naslova europskog prvaka, a sada će talijanska reprezentacija po drugi put u nizu propustiti Svjetsko prvenstvo. Da, 'azzurra' nije bilo u Rusiji 2018., a neće ih biti ni ove godine u Kataru.

Mancini je bio na rubu suza, od šoka je nakon utakmice jedva mogao i pričati...

'Neopisivo sam razočaran. Nemam što za reći... Nešto nevjerojatno se dogodilo večeras ovdje...', rekao je Roberto Mancini s 'knedlom u grlu'. Jasno je da mu je bilo teško, ne može se taj šok riječima opisati.

  • +34
Italija - Sjeverna Makedonija, kvalifikacije za SP 2022., 24.3.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

'Zasluženo smo prvaci Europe, a ovo... Ovo je nesretno i nezasluženo, ali to je realnost. Žao mi je mojih igrača, ovo je za nas pretežak trenutak.'

Trebalo je Manciniju malo vremena da se pribere, pa je nastavio...

'Europsko prvenstvo je bilo najsretnija stvar u mom životu, a ovo je najveće razočaranje. Ne mogu vjerovati... Mi nismo ni trebali igrati ove dokvalifikacije, dogodile su se nevjerojatne stvari pa nismo otišli izravno u Katar. I onda primimo onakav gol u 92. minuti...', pokušavao je talijanski izbornik povezati sve što se događalo u Palermu.

>> GOL ZA POBJEDU SJEVERNE MAKEDONIJE POGLEDAJTE OVDJE

Za kraj se jedno pitanje logično nametnulo - ostaje li na izborničkoj funkciji?

'Moja budućnost u reprezentaciji? Teško mi je bilo što reći... Razočarenje je preveliko da bi sada mogao smisleno govoriti o tome. Međutim, siguran sam da ova momčad ima veliku budućnost', zaključio je Roberto Mancini.