INTERVJU S POVODOM

Livaja poslao poruku svima koji kažu da je Karoglan trener Bilih jer je dobar s njim

21.02.2024 u 05:50

Bionic
Reading

Prije tri godine, Marko Livaja se vratio u Hajduk kao slobodan igrač iz grčkog AEK-a, tim povodom dao je intervju za HDTV.

Neki su smatrali da će njegov povratak biti kratkog vijeka, ali nakon uspješnog završetka povratničke sezone i kampanje #LivajaOstani u koju su se uključili svi navijači Hajduka, Marko je ostao u bijelome dresu te krenuo pisati povijest. Igor Ćurković i Marko Livaja razgovarali su povodom obilježavanja tri godine od povratka u Hajduk za HDTV. 'Ponosan sam što sam već tri godine u klubu za kojega navijam i živim. Nadam se da ću tu biti još dosta godina, da će me, ako Bog da, ozljede mimoići. Prvi dan? Sve se prebrzo dogodilo. Nisam ni očekivao da ću doći u Hajduk u tom trenutku, neke stvari se u životu dogode, stvarno sam sretan što je tako završila epizoda vani da sam se mogao vratiti u Hajduk', rekao je Livaja za HDTV.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Upitan je li ikada razmišljao na način 'što je meni ovo trebalo' je odgovorio.

'Volim izazove u živote, da dođem u neki klub i da osvajamo prvenstva lagano. Nisam to ja. Svi vole igrati Europu, što je i normalno, ali Hajduk je skroz nešto drugo i posebno.'

Dotakao se i ozljede gležnja.

'Prva ozljeda u tri godine. Ništa strašno, ništa što će me ubit. Sve je to splet nesretnih okolnosti.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

O svojoj ulozi u momčadi Hajduka je bio vrlo iskren:

'Nitko ne gleda na terenu neke druge stvari nego samo jesi li dao gol i jesi li riješio utakmicu. To je postalo normalno. Bilo je perioda kad nisan dao pet, šest, sedam utakmica gol pa bi o tome svi pisali. Ne opterećujem se s tim, radim za momčad. Nekad imaš trenutaka kad ti krene sve. Svatko im uspone i padove, svako komentira te brojke, iskreno mene to ne zanima previše. Uvik mlađima kažem igraj kako si igrao i u juniorima. Kad je tu bio Stipe Biuk, ja bih mu govorio: 'Nemoj uopće gledati gdje sam ja. Imaš odličan dribling, možeš proći jednog, dva igrača. Radi to u čemu si najbolji. Nemoj gledat da moraš meni dodat'. Mislim da on još ništa nije iskoristio sav svoj kapacitet'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Na dnevnom redu se našlo i pitanje odnosa s trenerom Mislavom Karoglanom. 

'Znamo se od prvog dana kad sam došao na Poljud. On je radio u omladinskoj školi. Imamo dosta zajedničkih prijatelja. Imali smo jako dobar odnos i kad nije bio trener Hajduka, kad je bio u Istri pa dobio otkaz, onda i kad nije radio. Čuli smo se, otišli bismo na ručak... Dosta ljudi misli da je on trenutno u Hajduku jer je dobar sa mnom, čuo sam milijun takvih priča, ali te priče me ne zanimaju. Znam da je on dobar trener. Uvijek ima takvih trenutaka u nogometu, kao što se nama dogodili Rijeka i Osijek, gdje se svi propitkuju je li on trener za nas. To je sve nogomet. Iz tjedna u tjedan se sve mijenja. On je pokazao da ima znanje i rezultat, želim mu svu sreću i očekujem da će nas dovesti do tog trofeja, kojega svi očekujemo', zaključio je Marko Livaja. 

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.