SPORNO PRAVILO

Lewis Hamilton i dalje ignorira zabranu te riskira novčanu kaznu i kaznene bodove

10.05.2022 u 08:30

Bionic
Reading

Lewis Hamilton i dalje prkosi pravilu Međunarodne automobilističke federacije (FIA) oko zabrane nošenja nakita i piercinga za vrijeme utrke

Vozačima je zabranjeno nositi nakit dok su na stazi iz sigurnosnih razloga, ali Hamilton je poručio da za njega nije tako jednostavno skinuti naušnice u uhu i piercing u nosu, a zatim ih vratiti natrag.

Britanac je dobio medicinsko izuzeće za dvije utrke za piercing u nosu za VN Miamija i VN Španjolske, ali za vikend u Monaku (27. svibnja) ono više ne vrijedi. Hoće li skinuti nakit ili će i dalje ignorirati pravilo pa time riskirati novčanu kaznu ili kaznene poene?

  • +5
Formula 1, VN Miami, 2022. Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW

'Ne, neću ga skinuti. Ovdje sam dobio izuzeće i dobit ću izuzeće do kraja godine. Vjenčano prstenje je dopušteno. Sljedeći put ću nositi četiri sata', prkosno je rekao Hamilton te dodao:

'Cijela ova stvar oko sigurnosti. Kada su mi rekli za nakit, rekli su da je sigurnost najvažnija. A ja sam rekao 'pa, što se dogodilo zadnjih 16 godina? Nosio sam nakit već 16 godina, pa zar tada sigurnost nije bila problem?'