George Russell

Vozač Formule 1 izgubio živce zbog staze u Miamiju i sve je rekao: Nije mi se to dopalo, jednostavno je brutalno!

09.05.2022 u 12:12

Bionic
Reading

Nakon što je Nizozemac Max Verstappen, aktualni svjetski prvak, pobijedio na Velikoj nagradi Miamija Formule 1, dosta je kritičan na račun staze bio George Russell

Podsjetimo, najbolji vozači svijeta prvi put gostovali su u ovom floridskom središtu, ali sudeći po izjavama nekih - a prednjačio je George Russell - nisu baš oduševljeni.

Pobjedu je odnio Verstappen, koji je krenuo s treće startne pozicije, Leclerc je završio drugi, a treće mjesto osvojio je Sainz Jr.

No nakon utrke glas je podigao vozač Mercedesa George Russell te se pridružio sve većem broju njih koji su govorili o nezadovoljstvu zbog podloge u Miamiju jer se mrvila i na njoj je bilo puno grumenja asfalta. Nekima su se zbog toga gume brže trošile, a neki su se bojali proklizavanja.

Naime mnogi su vozači prije utrke bili zabrinuti da bi loše stanje nove podloge moglo smanjiti vjerojatnost da pretječu, uz strah od rizika koji će preuzeti.

Primjerice, Fernando Alonso rekao je da površina nije u skladu sa standardima F1.

Russell, koji je ipak uspio prestići kolegu Lewisa Hamiltona (na svježijim gumama!), rekao je iskreno:

'Nije mi se dopao taj vrlo uski i spori dio, nije mi se dopao taj asfalt i činjenica da se mrvi i stvara grumenje', rekao je Russell za Sky Sports F1.

Na pitanje što mu se uopće svidjelo u Miamiju, rekao je kratko:

'Svidjelo mi se to da je utrka u Miamiju i svidjelo mi se vrijeme.'

Nakon ovih kritika nekih vozača organizator je priznao da će biti otvoreni za izmjene kako bi staza bila još bolja.

'Ova staza ima potencijal biti sjajna, ali je jednostavno brutalna izvan trkaće linije. Podloga je ovdje lošija nego bilo gdje drugdje, što je čudno jer nove podloge obično nude stvarno sjajne uvjete za vozače', dodao je Russell.

  • +5
Formula 1, VN Miami, 2022. Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW