totalni rat

Leo Messi ovim je potezom čelnicima Barcelone jasno dao do znanja da sigurno odlazi iz kluba; evo na koje je drastične korake spreman

01.09.2020 u 08:12

Bionic
Reading

Ronald Koeman u ponedjeljak je prvi put okupio momčad Barcelone, no na prozivci se, očekivano, nije pojavio Leo Messi...

Leo Messi je tijekom vikenda propustio liječnička testiranja pred početak nove sezone, no svi su se u Barceloni nadali kako će se ipak pojaviti na prvom treningu pod vodstvom novog trenera Ronalda Koemana.

No, u ponedjeljak predvečer Messi se ipak nije pojavio u Ciutat Esportiva centru. Sad je već očigledno kako ne odustaje od svoje namjere da napusti klub ovog ljeta, bez obzira na to koliko to sada izgledalo komplicirano jer ima važeći ugovor do kraja sljedeće sezone.

No, Messiju je dosta svega, odlučio se na otvoreni rat s čelnim ljudima kluba u kojemu je proveo 20 godina i ovo propuštanje prvog treninga bila je njegova više nego jasna poruka. Njegova je želja otići, a čekaju ga Manchester City prije svih, iako su u igri i PSG, pa i milanski Inter.

Messijev otac Jorge trebao bi se u sljedećih nekoliko dana naći s predsjednikom kluba Josepom Mariom Bartomeuom, ali navodno će on isključivo tražiti miran rastanak i neće prihvatiti nikakve Barcelonine uvjete.

A druge strane, Katalonci se i dalje nadaju kako će Leo Messi ostati, a njima u prilog ide i službeno očitovanje La Lige koja tvrdi kako Messi u ovom trenutku ne može iskoristiti klauzulu o jednostranom raskidu suradnje te kako je jedini način da ode s Nou Campa taj da zainteresirani klub aktivira otkupnu klauzulu od 700 milijuna eura.

  • +12
Argentinski nogometaš Lionel Messi u dresu Barcelone Izvor: EPA / Autor: DOMENECH CASTELLO

Sam Leo Messi spreman je i na najdrastičnije korake, sve u cilju da ode iz Barcelone. Tako pojedini španjolski mediji tvrde kako je Messi svjestan da će bilo koji klub - pa i Manchester City ili PSG - teško platiti njegovu otkupnu klauzulu, ali i za to postoji rješenje!

Koliko Messi žarko želi otići s Nou Campa dovoljno govori činjenica kako je spreman godinu dana 'štrajkati', doslovno ne igrati nogomet! Ako bi to učinio, onda bi na kraju sezone, s obzirom na to da mu ističe ugovor, iz Barcelone otišao kao slobodan igrač i tako financijski uzdrmanom klubu zadao dodatne probleme.

Sad je samo pitanje jesu li u Barceloni spremni na taj Messijev potez? Sam predsjednik Bartomeu još se nije izjasnio, ali izvori bliski klupskom čelništvu navode kako su Messiju još jednom ponudili novi ugovor kojim ga žele primiriti i privoljeti na nastavak suradnje.