Htio je pobjeći besplatno

Stigao novi veliki šok za Lionela Messija; Argentinac može otići iz Barcelone samo ako netko za njega da 700 milijuna eura

30.08.2020 u 17:07

Bionic
Reading

Iako je u ugovoru imao klauzulu koja mu jamči odlazak iz kluba bez odštete, ona je istekla i sada ne može otići besplatno barem još godinu dana

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti i najveća zvijezda i kapetan Barcelone, Lionel Messi, čelnike kluba je prije nekoliko dana obavijestio da želi odmah otići. U klub je stigao burofax, usluga slična faksu koja jamči sigurnu komunikaciju i rasprostranjena je u Španjolskoj.

Messi je upravo putem te usluge klub obavijestio kako želi raskinuti ugovor i pozvao se na klauzulu broj 24 u svojem ugovoru. Prema spomenutoj klauzuli, Messi može napustiti klub potpuno besplatno nakon predzadnje sezone ugovora, a to je ovoga ljeta.

Problem je nastao u tome što klauzula navodno traje do 10. lipnja do kada inače traje sezona, no kako je sve pomaknuto zbog koronavirusa, ona se odužila i završila je tek prije nekoliko tjedana. Barcelona se slijepo držala datuma 10.6., dok je Messi smatrao da bi klauzula trebala također biti produljena zbog situacije s koronavirusom.

Sve je završilo u rukama nadležnih tijela u La Ligi, a vodstvo lige je donijelo svoju odluku.

'Zbog različitih interpretacija dijela ugovora između Lionela Messija i Barcelone, La Liga misli da je potrebno razjasniti stavke u ugovoru. Ugovor je valjan i u njemu postoji odštetna klauzula u slučaju da Messi želi jednostrano raskinuti ugovor s klubom prije njegovog završetka', stoji u objašnjenju La Lige koja dodaje:

'U skladu s aktualnim španjolskim zakonima i procedurom u ovakvim slučajevima, La Liga neće Messiju dati ispisnicu osim ako ga klub koji ga namjerava kupiti ne otkupi od Barcelone isplaćivanjem odštetne klauzule iz ugovora.'

U prijevodu, Messi može napustiti Barcelonu samo ako netko za njega plati 700 milijuna eura koliko iznosi odštetna klauzula. S druge strane, španjolska Cadena SER tvrdi kako je i ta klauzula istekla prošlog ljeta pa klub koji želi Messija mora pregovarati s Barcom, a to bi moglo biti jako skupo.