sve zbog koronavirusa

Ova bi kontroverzna odluka Uefe mnoge reprezentacije vrlo lako mogla baciti u očaj; svi se pitaju ima li uopće smisla igrati Ligu nacija

31.08.2020 u 22:01

Bionic
Reading

Nogometne reprezentacije će moći igrati u Ligi nacija s rezervnim sastavima, a utakmice će se moći igrati ako u momčadi bude najmanje 13 igrača, uključujući barem jednog golmana, negativnih na koronavirus, objavila je u ponedjeljak Europska nogometna federacija (UEFA)

U slučaju karantene za cijelu momčad, UEFA će pokušati pronaći alternativni datum odigravanja utakmice, međutim momčadi koje neće moći igrati mogle bi izgubiti utakmice za 'zelenim stolom'.

'Zbog bogatog međunarodnog kalendara mora se uzeti u obzir da će biti teško pronaći zamjenske datume za otkazane utakmice', poručili su iz Uefe te obznanili kontroverznu i za mnoge bizarnu odluku.

Dakle, o sudbini i konačnom ishodu otkazanih utakmica koje se ipak neće moći igrati, odlučivat će Uefino nadzorno, etičko i disciplinsko tijelo. Ako neće biti moguće utvrditi krivca, ishod će se odlučiti ždrijebom!

Reakcije su za sada mahom negativne, neki se čak pitaju ima li uopće u ovakvim uvjetima smisla igrati Ligu nacija, posebice ako postoji mogućnost da se u najtežim trenucima pobjednik odlučuje 'bacanjem novčića', tj. ždrijebom...

Za Uefu je također, vrlo važno da je većina nacionalnih saveza postigla sporazume s nacionalnim vlastima koji omogućuje nogometašima i reprezentacijama putovanje bez obzira na ograničenja koja se inače primjenjuju na ostale građane.

  • +8
Trening hrvatske nogometne reprezentacije na Maksimiru, 31.8.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

To je jedini način na koji mnogi reprezentativci mogu doći u svoje reprezentacije i natrag u klubove, a reprezentacije mogu putovati.