RAT SE ZAHUKTAVA

Nema gospodskog rastanka; Lionel Messi zaigrao opasnu igru s Barcelonom, a klub mu uzvratio na najbolniji način

30.08.2020 u 13:09

Bionic
Reading

Nastavlja se sukob između Lionela Messija i Barcelone i sve je jasnije da ukoliko i dođe do rastanka da on neće biti nimalo gospodski

Podsjećamo, Messi je najavio odlazak iz Barcelone i time prouzročio kaos na Camp Nou. Kao potencijalni kupci spominju se Inter Milano, Manchester United, PSG, Juventus, a kao prvi favorit ističe se Manchester City, jer je navodno sam Argentinac kontaktirao trenera 'Građana' Pepa Guardiolu.

U Barceloni ne žele ni čuti za njegov odlazak osim ako netko ne plati odštetnu klauzulu od 700 milijuna eura dok Argentinac smatra da može otići besplatno iako je pod ugovorom još godinu dana. No na strani katalonskog kluba je i vodstvo La Lige koje neće dati Messiju istupnicu, jer također smatra da Barcelona mora dobiti traženu odštetu.

Uglavnom, rat između igrača i kluba se zahuktava, najviše pate navijači, koje ne zanima tko je kriv, nego samo hoće da njihov najbolji igrač u povijesti završi karijeru na Camp Nou.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL

No, Messi je čvrsto odlučio otići pa se nije pojavio na današnjem obaveznom testiranju na koronavirus, a poručio je da se neće pojaviti ni u ponedjeljak na prvom treningu uoči nove sezone.

U Barceloni su odlučili uzvratiti i to na način na koji najviše boli svakog igrača, udarcem po džepu. Kako navode španjolski mediji, zbog njegovog nedolaska na obavezni test na koronu klub će svojeg kapetana kazniti oduzimanjem četvrtine mjesečne plaće, a to je 560 tisuća eura.

Inače, novi trener Barcelone Ronald Koemann je navodno kazao Luisu Suarezu, Ivanu Rakitiću, Arturu Vidalu i Samuelu Umtitiju da na njih ne računa, ali su se svi oni pojavili na testiranju.