nastavlja se saga...

Nakon PSG-a i ManCityja, još jedan nogometni velikan uključio se u utrku za dovođenjem Lionela Messija

31.08.2020 u 08:16

Bionic
Reading

Prošlog tjedna Lionel Messi jasno je poručio čelnicima Barcelone da želi napustiti Nou Camp, ali pri tom zanemarivši činjenicu da mu u ugovoru piše kako potencijalni kupac treba platiti 700 milijuna eura

Nogometaši Barcelone stigli su na testiranje na COVID-19. Nije došao tek Lionel Messi, čime je Argentinac još jednom poručio čelnicima kluba da u Barceloni više nema namjeru igrati. Ili barem dok se iz nje ne udalji aktualni predsjednik Josep Maria Bartomeu.

Kupci su se počeli javljati, no upitna je visina odštete koju bi mogući novi klub trebao platiti.

Nadao se Messi da će uz pomoć svojih odvjetnika smanjiti tu cijenu, odnosno pozvao se na klauzulu broj 24 u svojem ugovoru. Prema spomenutoj klauzuli, Messi može napustiti klub potpuno besplatno nakon predzadnje sezone ugovora, a to je bilo ovoga ljeta.

Problem je nastao u tome što je klauzula trajala do 10. lipnja do kada inače traje sezona, no kako je sve pomaknuto zbog koronavirusa, ona se odužila i završila je tek prije nekoliko tjedana. Barcelona se slijepo držala datuma 10. lipnja, dok je Messi smatrao da bi klauzula trebala također biti produljena zbog situacije s koronavirusom.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL

Sve je završilo u rukama nadležnih tijela u La Ligi, a vodstvo lige je donijelo svoju odluku.

'Zbog različitih interpretacija dijela ugovora između Lionela Messija i Barcelone, La Liga misli da je potrebno razjasniti stavke u ugovoru. Ugovor je valjan i u njemu postoji odštetna klauzula u slučaju da Messi želi jednostrano raskinuti ugovor s klubom prije njegovog završetka', stoji u objašnjenju La Lige koja dodaje:

'U skladu s aktualnim španjolskim zakonima i procedurom u ovakvim slučajevima, La Liga neće Messiju dati ispisnicu osim ako ga klub koji ga namjerava kupiti ne otkupi od Barcelone isplaćivanjem odštetne klauzule iz ugovora.'

U prijevodu, Messi može napustiti Barcelonu samo ako netko za njega plati 700 milijuna eura koliko iznosi odštetna klauzula.

I kao potencijalni kupci, jedini koji bi mogli uplatiti taj iznos, spominjali su se tek PSG i Manchester City.

No, dio talijanskih pa i francuskih medija, objavio je priču kako se u utrku za Messijem sada uključio i Juventus.

Čelinici torinskog kluba kontaktirali su Messijevog oca kako bi vidjeli postoji li interes Argentinca za dolaskom u Italiju. Iz Messijevog 'stožera' povratnih informacija zasad nema, ali ako se zna da bi Barcelona htjela angažirati Paula Dybalu, pa se možda i riješiti Cristiana Ronalda, cijena bi se mogla dovesti u 'granice normale', odnosno mogao bi se naći novac koji bi zadovoljio apetite s Nou Campa.

Ili bi možda u sljedećoj sezoni mogli gledati par Ronaldo - Messi u istom dresu?

Doduše, o tome sanjaju i vlasnici PSG-a, tako da će sljedeći dani još uvijek biti puni nagađanja i 'priča iz pouzdanih izvora'....