samo za tportal

Legendarni Robert Prosinečki nije štedio nikoga, već je vrlo iskreno rekao što misli o igri hrvatske reprezentacije

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac te član stručnog stožera u vrijeme dok je na klupi Vatrenih sjedio Slaven Bilić, legendarni 'Veliki Žuti', Robert Prosinečki, bio je vrlo direktan kada je u pitanju nastup Hrvatske na Euru

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je uspjela osvojiti prvi bod na ovogodišnjem Euru, no i u remiju s Češkom (1:1) bilo je puno slabosti. Posebice u prvom poluvremenu, u kojem je Češka izgledala kao da je ona svjetski viceprvak, a ne Hrvatska. Jer momčad Jaroslava Šilhavyja bez problema je kontrolirala situaciju na terenu.

Na svu sreću, pa je u drugom dijelu lucidnost Andreja Kramarića i preciznost Ivana Perišića ipak donijelo Hrvatskoj malo veselja i ostavilo je u igri za prolazak u osminu finala.

Igru, odnosno bolje reći, ono što joj nedostaje, a što se vidjelo i u porazu protiv Engleske, vrlo konkretno, bez skrivanja komentirao je bivši legendarni nogometaš, Robert Prosinečki.

'A što da ja sad kažem drugo od onog što svi vide? Neću reći ništa novog, osim onog što se zna da to ne izgleda dobro. Istina, izvukli smo sada taj jedan bod, te imamo šansu u zadnjem kolu. Ali ako ćemo ovako igrati i izgledati, teško ćemo do drugog kruga', u jednom je dahu rekao Prosinečki.

'Mi smo već pokazali da u jednoj tekmi možemo odigrati sjajno, posebno kada se nešto lomi i kada je najvažnije. A takva tekma je sada pred dečkima. Međutim, Škoti su protiv Engleza osvojili bod, sada su i oni u kombinaciji za prolazak dalje, tako da će biti izuzetno teško, bit će to vrlo zanimljiva utakmica. Međutim, ako mi budemo pravi, vjerujem da sve ovisi o nama'.

Izbornik u zadnje vrijeme dosta mijenja. Je li napokon našao onu momčad koja može donijeti pobjedu?

'Ma, najlakše je komentirati iz fotelje. I ne želim se uopće petljati u te odluke, jer on sigurno zna zašto nekoga stavlja u igru, odnosno ne stavlja. Ja mogu samo konstatirati da nisu ekipa, a zbog čega je tako, ne znam. To nas je krasilo 2018. godine na SP-u u Rusiji, tamo su bili ekipa. Sada to fali, sterilni su, nisu pravi. Ali, ponavljam, u jednoj utakmici to sve mogu popraviti, mogu proći dalje i onda će se zaboraviti sve ovo loše dosad', završio je Robert Prosinečki.

  • +69
Hrvatska - Češka, 2. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal