snašli se u nevolji

[FOTO] Hrvatski navijači unajmili avion i krenuli u Glasgow na utakmicu protiv Češke, ali iznad Škotske doznali su lošu vijest: Koje je to bilo razočarenje

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 19.06.2021 14:15
  • Objavljeno 19.06.2021 u 10:19
Bionic
Reading

Iako je kapacitet Hampden Parka bio smanjen na 12.500 gledatelja, na ovom prekrasnom stadionu tijekom dvoboja Hrvatske i Češke nije bilo ni približno toliko navijača. Jer uvjeti za ulazak u Škotsku su vrlo strogi, pa su se na stadionu pojavili tek oni koji su na Otoku odradili desetodnevnu karantenu, brojna testiranja...

Prema procjeni rijetkih hrvatskih izvjestitelja sa stadiona u Glasgowu, na tribinama Hampden parka bilo je oko 150 hrvatskih navijača.

No, bila bi i četvorica više da ih škotske vlasti nisu, prije sletanja u Glasgow okrenuli i zabranili im silazak na škotsko tlo.

'Unajmili smo privatni avion za ići gledati utakmicu Hrvatska - Češka u Glasgow. Ulaznice smo već imali, bili smo ludi od sreće, to je jedna češka tvrtka i dobili smo i popust, lakše je bilo s njima se dogovoriti nego s našim ženama da nas puste', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Saljanin Sebastian Jagić Njare, koji je s bratom Šimom i prijateljima Domagojem Raljevićem i Lukom Vojvodićem u petak ujutro odletio sa zemuničke Zračne luke privatnim avionom u Škotsku.

'Kad smo došli iznad Škotske, pilot nam je rekao da je upravo obaviješten da moramo napustiti škotski zračni prostor jer zbog pandemije oni nam ne dozvoljavaju slijetanje i dolazak. Čovječe, koje je to bilo razočarenje! Prvo, nećemo gledati utakmicu, a drugo, 'ko će se od srama sad vratiti i utakmicu gledati iz Zadra? Iz Zemunika možda? Hahaha, to nije dolazilo u obzir', nastavio je Sebastian s otoka Sali, te otkrio kako su na kraju utakmicu gledali u Pragu s češkim navijačima.

'A, razmišljali smo u zraku, u avionu, gdje da kažemo pilotu da nas vozi. I odlučili smo pitati dozvolu za ulazak u Češku. I evo nas u Pragu, tu smo gledali utakmicu, s češkim navijačima, (ha,ha) svašta se nama izdogađalo, ali izabrali smo Prag zbog kultne pivnice, Flek, gdje je osnovan Hajduk, tamo smo odlučili gledati utakmicu. A pilotu je bilo ok, on je ionako iz Praga došao po nas u Zemunik'.

Cijeli članak i fotografije s ovog neobičnog putovanja pronađite OVDJE.

  • +26
Hrvatski navijači u Glasgowu i na stadionu Hampden Park, Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal