komentar za tportal

Iskusni Ivan Katalinić bez pardona o lošoj igri Hrvatske i detalju koji mu nije jasan: Da, znam što je poremetilo ravnotežu u momčadi i narušilo atmosferu!

19.06.2021 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija, u svojoj drugoj utakmici na Euru odirala 1:1 protiv Češke, za tportal je svoje viđenje utakmice dao Ivan Katalinić, igračka i trenerska legenda Hajduka

Poraz od Engleske i remi protiv Češke ne mogu nikoga zadovoljiti. Iskusni trener Ivan Katalinić, koji je jedan dio karijere proveo kao golman u Engleskoj, na svoj poseban način vidio je igru Hrvatske na Euru. I bez pardona nam je sve rekao!

'Ovo nije Hrvatska koja je igrala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i to je jasno! Svi su očekivali sličan rezultat i na ovom Euru međutim nakon prve dvije utakmice jasno je kako to nije Hrvatska koja se bori do zadnje minute. Po meni igramo bojažljivo, a iskreno ne znam koji je pravi razlog. Meni kao iskusnom treneru jasno je kako imamo dosta problema unutar momčadi', bez pardona je za tportal rekao 70-godišnji Katalinić dodavši na što konkretno misli.

'Ja to vidim kao trener s iskustvom i jasno mi je o čemu se radi. Očito je kako neki igrači nisu zadovoljni što ne igraju, a prije su igrali. To je po meni poremetilo ravnotežu u momčadi, ali i narušilo atmosferu.'

Mnogi se slažu kako je u drugom poluvremenu Hrvatska dobro izgledala protiv Češke. kako se vama to čini?

'Da, bilo je bolje nego što je bilo prvo poluvrjeme i to samo iz razloga jer smo dali gol! Dobro je i to što nismo izgubili, ali s druge strane sada znamo da moramo dobiti Škotsku u zadnjem kolu ako želimo dalje. Ukratko, ništa po meni u drugom poluvremenu nije bilo dobro jer su jedine šanse bile one Petkovića i Vlašića, a to je premalo za ovakvu utakmicu. Ma imali smo te Čehe, ali nije mi jasno iz kojeg razloga smo im dali da nam se nametnu u prvom poluvremenu! Taj detalj mi nije jasan... U drugom smo dijelu na vrijeme zabili gol i izjednačili, ali nekako ostaje dojam kao da smo se zadovoljili neriješenim rezultatom. Igrali smo po sistemu, ako netko nešto napravi – super. Eto, takav sam dojam dobio.'

Za kraj je Katalinić nekoliko riječi kazao o ključnoj utakmici Eura za Hrvatsku koja u utorak 22. lipnja igra protiv Škotske u Glasgowu.

'Škoti su možda lošiji na papiru, ali to ništa ne znači. Igraju u Glasgowu, a oni su takvi da uvijek igraju sa 100%, trebala im pobjeda ili ne, jer imaju svoj ponos. Oni se neće zamarati mogu li proći dalje i s kojim rezultatom ili ne. Dobro požanjem Škote i njihov mentalitet, igrao sam s njih nekoliko. Našima neće biti lako…', završio je Katalinić.

  • +69
Hrvatska - Češka, 2. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL