ht premijer liga

Kruno Simon pobjednički se vratio u hrvatsku košarku: Odrastao sam u ovoj dvorani, bilo mi je dosta emotivno igrati ovdje...

07.10.2022 u 22:52

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite Junior novu sezonu Hrvatski Telekom Premijer lige otvorili su pobjedom protiv Bosca u SŠD Boško Božić-Pepsi u Trnskom 73:84

Igrači Damira Mulaomerovića su odmah u prvoj četvrtini stvorili prednost nad Boscom kad su krajem prve četvrtine napravili seriju 10:2 za vodstvo 15:23 nakon prvih deset minuta.

U drugoj četvrtini Cedevita Junior je nastavila u ritmu s kojom su završili prvu dionicu, nastavili su graditi svoje vodstvo te su na poluvremenu imali visoku prednost 33:50.

U nastavku utakmice Bosco se nije predao, pokušavali su smanjivati prednost Cedevite Junior tijekom cijelog drugog poluvremena, ali Cedevita Junior nije dopustila da pobjeda ispadne iz ruke.

Najbolji igrač u redovima Cedevite Junior je bio Josip Batinić koji je susret završio s 18 koševa, osam asistencija i pet skokova. Vrgoč (osam skokova) i Kučić (dvije astencije, dvije ukradene lopte) su zabili po 14 koševa. Kruno Simon je svoj debi napravio u dvorani gdje je sve počelo i upisao je devet koševa, šest skokova i tri asistencije.

Za Bosco Mladen Primorac je zabio 14 koševa.

  • +12
KK Bosco - KK Cedevita Junior, Hrvatski Telekom Premijer liga, 7.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

'Bila je dobra utakmica, drago mi je da se okupilo dosta publike. Imali smo maksimalno ozbiljan pristup, s tim sam bio zadovoljan kod mojih igrača. Mislim da je Bosco ekipa s kojom će se sve ekipe mučiti. Prva pobjeda je tu, bilo je malo nervoze. Večeras je doktor košarke, Kruno Simon, je odigrao dobro, ovi mladi momci s jedne i druge strane mogu naučiti puno od Kruna Simona. Danas su bili odlični i Kučić, Batinić i Ciani, odigrali su dobru utakmicu', kazao je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović, a Kruno Simon je dodao:

'Jako je lijepo iskustvo bilo danas, ja sam odrastao u ovoj dvorani, sigurno bilo je dosta emotivno za mene igrati ovdje. Uživao sam od prve sekunde, igrali smo dobro, otvorili smo utakmicu na dobar način, igrali smo kao momčad i zasluženo smo na kraju slavili.'