ht premijer liga

[VIDEO/FOTO] Cibona je neočekivano lako stigla do uvjerljive pobjede protiv Zadra; 'cibosi' su slavili s 18 koševa razlike

07.10.2022 u 21:50

Bionic
Reading

U derbiju 2. kola Hrvatski Telekom Premijer lige košarkaši Cibone su u KC Dražen Petrović svladali Zadar 91:73 (25:18, 18:21, 24:17, 24:17)

'Cibosi' su u prvu četvrtinu krenuli silovito te dolaze do vodstva 25:9 na dvije i pol minute do kraja. U tom preostalom vremenu domaći košarkaši nisu uspjeli zabiti dok Zadar to koristi i zaključuje prvu četvrtinu serijom 9:0 za pristojnijih minus sedam koševa zaostatka (25:18).

Zadar se na krilima Arijana Lakića i njegove tri ubačene trice u drugoj četvrtini potpuno vratio u utakmicu te došao i do minimalnog vodstva 37:36, ali na odmor se ipak odlazi vodstvom Cibone 43:39.

Treba spomenuti kako Danijel Jusup nije uvodio u igru svojeg ponajboljeg igrača Darija Drežnjaka vjerojatno ga odmarajući za utakmicu ABA lige u Baru protiv Mornara u nedjelju, ističe se u izvještaju portala basketball.hr.

Cibona je bolje otvorila treću četvrtinu i na krilima Borne Kapuste došla do sedam koševa prednosti, Zadar se brzo vratio na minus jedan, ali ne za dugo jer Kapusta veže pet koševa za vodstvo Cibone 51:45.

  • +10
KK Cibona - KK Zadar, Hrvatski Telekom Premijer liga; 7.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Nakon toga Zadar ostaje bez još jednog visokog igrača, Karlo Žganec je šakom u glavu udario Krešimira Ljubičića nakon jedne borbe za skok. Ljubičić je digao visoko lakat, prema glavi Žganeca, da li ga je pogodio ili ne...? Žganec je reagirao tako da je opalio Ljubičića u glavu, a sudačka trojka ga je potpuno zasluženo, bez previše razmišljanja isključila.

Cibona ovu situaciju iskoristila i do kraja četvrtine pobjegla na 11 koševa razlike. Posljednja zadarska šansa da se vrate u utakmicu bila je na 5:51 do kraja utakmice kad je Sani Čampara pogodio tricu za minus sedam, ali nakon toga Cibona je potpuno dominirala i došla do uvjerljive pobjede 91:73, navodi portal basketball.hr.

KK Cibona - KK Zadar, HT Premijer liga, 7.10.2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube / HKS

Cibonu su do pobjede predvodili odlični Lovro Mazalin s 18 koševa, čak 15 skokova i pet asistencija, Kapusta je ubacio 17 uz pet asistencija, Filip Bundović se zaustavio na 16 koševa uz pet skokova, dok je Nikola Malešević postigao 14 koševa uz pet skokova i četiri asistencije.

Kod Zadra je Lakić zabio 14 koševa, Marko Ramljak je dodao 13 koševa uz pet skokova i tri asistencije, Čampara je zabio 11 koševa, a Luka Božić 10 uz pet skokova i tri asistencije.

I Cibona i Zadar sada su na omjeru pobjeda i poraza 1-1.