BIT ĆE TU SVEGA

Kaos u Španjolskoj! Barca korak bliže izbacivanju iz Europe, racija u Madridu

28.09.2023 u 14:17

Bionic
Reading

Prostorije odjela španjolskih nogometnih sudaca u Las Rozasu u blizini Madrida jutros su bile policijske racije u istrazi oko upletenosti Barcelone u skandal s podmićivanjem sudaca, javlja AFP

'Istražni sud u Barceloni danas je naredio istragu u sjedištu Tehničkog odbora sudaca (CTA) u sklopu istrage o sumnjivim isplatama novca od strane katalonskog kluba Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem visokopozicioniranom dužnosniku španjolskih sudaca', rekao je katalonski Visoki sud pravde u priopćenju za javnost.

Civilna garda odgovorna za istragu u prostorijama CTA, koje se nalaze u sklopu nogometnog saveza u Las Rozasu, potvrdila je za francusku novinsku agenciju AFP da je istraga još u tijeku i da trenutno nisu planirana uhićenja. U proljeće 2022. španjolsko tužiteljstvo otvorilo je istragu o uplatama koje je Barcelona izvršila tvrtki bivšeg šefa sudaca. Zbog sumnje u korupciju, tužitelji su pod lupom stavili Barcelonu, ali i njezine bivše predsjednike Josepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosellu, kao i Negreira.

Podsjećamo, sud u Barceloni potvrdio je optužnicu protiv FC Barcelone za davanje mita sucima u slučaju Negreira. Barceloni sada prijeti izbacivanje iz Europe, ali i propast projekta novog stadiona i brojnih terena teškog 1,5 milijardi eura.